Tårfylld hyllning av LHC-ikonen

Under en stor hyllningsceremoni fick Fredrik Norrena sin tröja hissad i ishallen där allt en gång startade. Då var det svårt att hålla tårarna tillbaka.

De forna LHC-finländarna Mikko Peltola och Fredrik Norrena återförenades.

De forna LHC-finländarna Mikko Peltola och Fredrik Norrena återförenades.

Foto: Patrick Lind

ISHOCKEY2016-07-18 20:15

Linköping HC:s pressansvarige Peter "Biffen" Karlsson var inbjuden till hyllningen av Fredrik Norrena, med sex säsonger i LHC bakom sig, på lördagen. Han fick då vara med om något speciellt i Norrenas barndomsstad Pedersöre, nära Jakobstad.

– Hela staden, lika stor som Mjölby ungefär, fullkomligt vimlade av gamla finska storstjärnor under helgen. Folk gick man ur huse för att ta del av allt. Ishallen där tar egentligen bara 500 åskådare men jag tror det var 700 på plats, säger "Biffen" Karlsson.

Peltolas bästa tid

Lagen till själva välgörenhetsmatchen bestod av av flera NHL- och SHL-meriterade spelare så som Tomi Kallio, Kai Nurminen, Petteri Nummelin och Antero Nittymäki. Mikko Peltola, som spelade i LHC åren 2003-2006, var även han med i matchen. Efteråt skickade han iväg en hälsning och ett tack till supportrarna i Linköping:

– Min bästa tid i karriären var i LHC. Jag är stolt över att ha spelat för laget, inte minst under lockout-säsongen, hälsade Peltola.

Känslosamt tal

Något som Peter "Biffen" Karlsson bär med sig extra mycket är ceremonin som hölls i anslutning till matchen. Fredrik Norrenas tröja hissades i taket och den 42-årige forne stjärnmålvakten stegade upp på ett podium.

– Han höll känsloladdade tal till alla som var där. Fredrik är ju vanligtvis ett stenansikte men nu märkte man att han blev otroligt rörd. Det gick inte att hålla tillbaka tårarna när han talade till sina föräldrar, extremt känslosamt. Både han och alla i publiken blev rörda.

Utöver hyllningarna till Norrena samlades det in pengar till barnidrottsrörelser och välgörenhetsinsamling för sjuka barn.

Norrena bjöd på känslosamt tal i ishallen där hans karriär började.
Norrena bjöd på känslosamt tal i ishallen där hans karriär började.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!