Talangen utmanar "rävarna" i MHC: "Det är en styrka"

De rutinerade rävarna i Mjölby HC har fått rejäl konkurrens i poängligan. "Det är en styrka att många bidrar", säger Edvin Lundqvist, 20.

Edvin Lundqvist och hans MHC är favoriter mot Mölndal, som dock vann fortsättningsserien och är formstarkt. "Vi vet att vi gör mål framåt, så håller vi tätt bakåt ska det gå bra."

Edvin Lundqvist och hans MHC är favoriter mot Mölndal, som dock vann fortsättningsserien och är formstarkt. "Vi vet att vi gör mål framåt, så håller vi tätt bakåt ska det gå bra."

Foto: Claes Nilsson

Ishockey2022-03-16 08:00

Att Victor Jigmalm, 30, och David Bremer, 28, ska toppa lagets interna poängliga har det inför de senaste säsongerna inte varit några höga odds på.

Nu utmanas de dock av 20-årige Edvin Lundqvist. MHC-produkten, som gör sin fjärde säsong med A-laget, har även tidigare producerat en hel del poäng men är nu verkligen med i toppen.

På 39 matcher i Hockeytvåan och Alltvåan har det blivit 38 (21+17) poäng; lika många som Jigmalm och bara en mindre än Bremer.

– Det har flutit på helt okej. Det är många som producerar framåt och det är en styrka, att många bidrar, säger centern ödmjukt.

Han passar på att hylla firma Jigmalm/Bremer:

– De har alltid varit bra och fortsätter vara det. Det är kul att se, men jag är inte förvånad. Just mixen mellan de som varit med ett antal år och vi yngre som kommit underifrån är positiv.

MHC har en stark säsong bakom sig. Andraplatsen i Alltvåan imponerade, men nu börjar allvaret för laget som på onsdagskvällen inleder playoffspelet till kvalserien. Man är klar favorit mot Mölndal, som vann fortsättningsserien, men Lundqvist lyfter ett varningens finger.

– De har gått väldigt bra i fortsättningsserien. Det gäller att vi håller ihop laget och spelar ett bra försvarsspel. Det kommer man oftast långt på.

Hur långt?

– Tar vi oss till kvalserien vill vi ju vinna så mycket som möjligt. Med lite flyt kan vi kanske gå upp.

Playoffreturen mot Mölndal spelas på bortais på lördag och en eventuell avgörande match i Mjölby på söndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!