Stora vrålet efter sena segermålet

Här är stora vrålet efter sena segermålet. "Jag hoppas att de andra lagen känner att vi jagar dem", sa Sam Lofquist.

Stor matchhjälte för LHC mot Brynäs: amerikanen Sam Lofquist med de två avslutande målen.

Stor matchhjälte för LHC mot Brynäs: amerikanen Sam Lofquist med de två avslutande målen.

Foto: JESPER ZERMAN/BILDBYRÅN

Ishockey2020-02-18 21:27

Han hade vikingahjälm på huvudet som bevis på att han av lagkompisarna just blivit utsedd till matchens lirare.

Tacka sjutton för det.

Efter den avslutningen.

Linköping HC kvitterade sent i viktiga bortamötet med Brynäs, hamnade i underläge ännu senare – men lämnade till slut ändå isen som vinnare. Två poäng kändes som tre och det var Sam Lofquist som fixade vändningen. Först 2–2 med 30 sekunder kvar att spela och sedan 3–2 i förlängningen när han sköt direkt på Broc Littles passning.

– Kul att spela med så bra spelare. Varje gång de får pucken kan det bli mål. Det gillar jag. Avslutningen var som en bergochdalbana, men det är hockey, sa 29-åringen.

Det tog sin tid innan något hände, men mot slutet hände nästan allt på en gång. LHC närmade sig Brynäs i jakten på slutspel, även om avståndet till tiondeplacerade Växjö ökade till sju poäng. Men utan de sena målen hade det varit ännu tuffare läge med bara tio matcher kvar att spela.

– Varje seger är viktig och det här var ett lag som vi måste slå för att ta oss till slutspel. Tar vi oss till bara dit så kommer vi att bli ett otäckt lag att möta. Det här var ytterligare ett bevis på att vi är på gång, sa Sam Lofquist.

Tror du att Brynäs och Växjö känner att ni jagar dem?

– Det hoppas jag. . .för det gör vi.

Tio matcher kvar. Hur många måste ni vinna?

– Ärligt talat tänker vi bara att vi ska vinna nästa match. Det är det som vi fokuserar vi på. Nu är det bara att fortsätta på samma sätt.

Svenskättlingen med långa, blonda håret värvades in till Linköping i höstas och hade på 27 tidigare matcher svarat för fyra mål i SHL. Nu blev det två på bara några minuter när LHC tog nödvändiga poäng för att haka på i topp tio-striden. Efter en tuff höst och vinter har något uppenbarligen hänt som gjort att tabelltolvan plötsligt är ett av seriens formstarkaste lag.

Frågan är vad.

Sam Lofquist funderade inte länge innan han svarade:

– Jag skulle säga att vi har så roligt. Vi spelar efter vårt system och oroar oss inte för någonting. Vi bestämde oss för det för några veckor sedan. Jag tror att du såg det för första gången mot Djurgården. Det kan inte bli värre, så låt oss gå ut och ha roligt. Vi kan inte åka omkring och vara rädda för att förlora.

Hur mycket roligare är det nu?

– Jag tycker alltid att det är kul att spela hockey. Jag gillar verkligen det här laget och de här killarna.

Rörigt framför LHC-målet.
Rörigt framför LHC-målet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!