FÄRJESTAD BK
Resultat: + 21,6 miljoner SEK
Nettoomsättning: 234,2 miljoner SEK
Publiksnitt: 7 296 (88,4 procent av arenan)
Äger sin arena: Ja.
Eget kapital: 150,2 miljoner SEK
Kommentar: Färjestad gör ett riktigt starkt ekonomiskt år och hela SHL:s bästa ekonomiska resultat. I årsredovisningen skriver klubben att en stor del handlar om flera utsålda matcher, inte minst i SM-slutspelet, och att reklam- och sponsorintäkter ökade kraftigt i och med förra säsongens SM-guld.
FRÖLUNDA HC
Resultat: + 8,8 miljoner SEK
Nettoomsättning: 202,1 miljoner SEK
Publiksnitt: 9 908 (82,2 procent av arenan)
Äger sin arena: Nej.
Eget kapital: 75 miljoner SEK
Kommentar: Frölunda har också mycket att tacka SHL:s största arena, och största stad att dra publik till. I årsredovisningen skriver man också att ersättningen för tidigare Frölunda-spelare i NHL är rekordhög vilket också bidrar till det positiva resultatet.
HV 71
Resultat: + 600 000 SEK
Nettoomsättning: 172,6 miljoner SEK
Publiksnitt: 6 683 (95,5 procent av arenan)
Äger sin arena: Ja.
Eget kapital: 56,4 miljoner SEK
Kommentar: HV 71 missade slutspel vilket innebar en reducerad vinst, inte minst med tanke på att HV 71 gång på gång säljer ut sin arena. Totalt hade laget tolv utsålda matcher i Husqvarna Garden.
IK OSKARSHAMN
Resultat: + 2,8 miljoner EK
Nettoomsättning: 93,1 miljoner SEK
Publiksnitt: 3 081 (94 procent av arenan)
Äger sin arena: Nej.
Eget kapital: 19,5 miljoner SEK
Kommentar: IK Oskarshamn är SHL-laget med lägst omsättning, men imponerade stort i grundserien och tog sig till SM-slutspel där man åkte ut mot Luleå. Laget visar att med bra träff på spelarvärvningar så kan man gå långt även utan de allra största kontrakten.
LEKSANDS IF
Resultat: + 4,1 miljoner SEK
Nettoomsättning: 183,7 miljoner SEK
Publiksnitt: 6 065 (79,3 procent av arenan)
Äger sin arena: Ja.
Eget kapital: 29,9 miljoner SEK
Kommentar: Precis som övriga SHL-klubbar så har Leksand drabbats av högre kostnader för arena, material och räntor. Men framgångar på den sportsliga sidan har gjort att Leksand kunnat sälja ut arenan och generera viktiga intäkter.
LINKÖPINGS HC
Resultat: + 578 003 SEK
Nettoomsättning: 141,5 miljoner SEK
Publiksnitt: 6 045 (71,1 procent av arenan)
Äger sin arena: Nej.
Eget kapital: 8,8 miljoner SEK
Kommentar: Ett nytt missat slutspel ställde till det för Linköpings HC som tvingades sälja ut Linköping Health Care för att generera ett positivt resultat. Till nästa säsong väntas LHC få in viktiga pengar från NHL-avtalet då Filip Bystedt och Fabian Wagner bägge skrivit NHL-kontrakt.
LULEÅ HOCKEY
Resultat: +1,2 miljoner SEK
Nettoomsättning: 185 miljoner SEK
Publiksnitt: 6 000 (97,6 procent av arenan)
Äger sin arena: Nej.
Eget kapital: 41,5 miljoner SEK
Kommentar: Luleå Hockey vilar på en riktigt stabil ekonomisk grund och har bland annat mest företagssponsring i hela SHL. Ska sägas, Luleå Hockey är det svenska lag som nog satsar allra mest på sitt SDHL-lag vilket också märks på deras högre kostnader för både resor och spelartrupp.
MALMÖ REDHAWKS
Resultat: - 19,9 miljoner SEK
Nettoomsättning: Ingen uppgift
Publiksnitt: 6 108 (48,5 procent av arenan)
Äger sin arena: Nej.
Eget kapital: Ingen uppgift
Kommentar: Malmö Redhawks är SHL-klubben som svettas allra mest kring det ekonomiska. Ett riktigt svagt ekonomiskt resultat, höga spelarlöner, flera utköpta kontrakt och svårigheter att sälja ut arenan gör att Malmö måste genomföra en nyemission och starta en kapitalfond där de lånar in runt 15 miljoner kronor från både privatpersoner och företag.
MODO HOCKEY
Resultat: 4 miljoner SEK.
Nettoomsättning: 126,9 miljoner SEK
Publiksnitt: Spelade i Hockeyallsvenskan
Äger sin arena: Ja.
Eget kapital: 22,1 miljoner SEK
Kommentar: Modo Hockey gick upp till SHL under våren och har såklart dragit nytta av ett långt slutspel med fullsatta hus. Laget har en solid grund att bygga på i och med det stora egna kapitalet och det stora hockeyintresset från både sponsorer och privatpersoner i hockeytokiga Örnsköldsvik.
RÖGLE BK
Resultat: - 2,05 miljoner SEK
Nettoomsättning: 186,8 miljoner SEK
Publiksnitt: 5 904 (93,6 procent av arenan)
Äger sin arena: Delvis.
Eget kapital: 17,2 miljoner SEK
Kommentar: Rögle BK gör också ett negativt resultat men står på en betydligt starkare grund. Omsättningen har ökat i och med att Rögle byggt ett nytt våningsplan i Catena Arena vilket gett en ökad omsättning på nästan 26 miljoner kronor från biljettintäkter, reklam- och sponsorintäkter.
SKELLEFTEÅ AIK
Resultat: +10,9 miljoner SEK
Nettoomsättning: 154,4 miljoner SEK
Publiksnitt: 4 936 (85,1 procent av arenan)
Äger sin arena: Nej.
Eget kapital: 77 miljoner SEK
Kommentar: Skellefteå har en hel stad bakom sig och har med det också byggt upp en av SHL:s allra bästa ekonomier. Det här året gick laget hela vägen till final vilket såklart bidrar stort till årets positiva resultat.
TIMRÅ IK
Resultat: - 1,1 miljoner SEK
Nettoomsättning: 110,1 miljoner SEK
Publiksnitt: 5 017 (83,6 procent av arenan)
Äger sin arena: Nej.
Eget kapital: 6 miljoner SEK
Kommentar: En av SHL:s mindre klubbar sett till omsättning men tack vare ett slutspel och betydligt mer intäkter från reklam och partners kan laget uppvisa en godkänd nivå sett till eget kapital gentemot omsättningen. Men här behöver nog Timrå hitta sätt att skapa en mer lönsam struktur.
VÄXJÖ LAKERS
Resultat: + 2,3 miljoner SEK
Nettoomsättning: 165 miljoner SEK
Publiksnitt: 4 760 (82,8 procent av arenan)
Äger sin arena: Ja.
Eget kapital: 22,6 miljoner SEK
Kommentar: Mästarna Växjö Lakers har på kort tid blivit en maktfaktor i SHL och med en hel del matcher på hemmais kunde laget säkra ett positivt resultat. Växjö Lakers skriver själva att de största orosmolnen rör höga ränte- och elkostnader för Vida Arena, som klubben äger.
ÖREBRO HOCKEY
Resultat: - 2,9 miljoner SEK
Nettoomsättning: 143 miljoner SEK
Publiksnitt: 5 334 (97,0 procent av arenan)
Äger sin arena: Nej.
Eget kapital: 11,2 miljoner SEK
Kommentar: Sportsligt gör Örebro sin bästa säsong någonsin i SHL. Utsåld arena (näst högst procent i SHL) ger också klubben en stadig grund att bygga på. Men, här har Örebro gjort tvärtemot LHC och låtit tillväxtverkets beslut om återtagande av pandemistöd påverka resultatet. Därav det negativa utfallet. Beslutet är dock överklagat.