Stark vändning – Brodecki frälste LHC

Det positiva först: LHC vände och vann mot Skellefteå. Det negativa: stjärnan Broc Little drabbades av en fotskada.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

ishockey2018-10-21 15:31

Det var 0–1-underläge för Linköpings HC i hemmamötet med Skellefteå – men vändningen kom och framspelad av Daniel Olsson Trkulja satte Adam Brodecki avgörande 2–1 i förlängningen. Ännu en LHC-seger denna höst och förstärkt serieledning.

Det var en match som inleddes segt, men som ökade i intensitet och blev riktigt kul.

Mardrömmen var annars att Broc Little tvingades utgå.

Det var redan i första bytet som olyckan var framme – och efter en närkamp med bortabacken Johan Alm blev Little för en kort stund liggande kvar på isen innan med viss möda tog sig ut till båset där han satt och grinade illa. Strax senare åkte han ut till omklädningsrummet, men kom tillbaka och gjorde ett försök att spela.

Det blev ett kort byte till i första perioden, men sedan dess har han inte varit med alls.

Hur allvarlig skadan är i skrivande stund oklart, men general managern Fredrik Emvall bekräftar för Sporten att det rör sig om en fotskada. Av tv-bilderna fastnade Broc Little i isen och vred till foten. Han skickades direkt upp till sjukhus för röntgen.

För LHC är det naturligtvis ett blytungt avbräck – inte minst som det nu väntar ett myckt intensivt matchande med sju tuffa matcher på knappt två veckor. Amerikanen är också en av lagets allra viktigaste spelare och har svarat för sju poäng så här långt under hösten.

Skellefteå inledde klart bäst i både första och andra perioden, men LHC växte in vartefter. Intensiteten och fart ökade och det blev allt mer underhållande inför drygt 6 000 söndagsåskådare i Saab arena.

Framspelad av förre LHC-aren Mathis Olimb satte Jonathan Pudas 0–1 efter bara 16 sekunder av mellanperioden. Lukas Bengtsson, som gjort en mycket stark höst, kvitterade efter eget genombrott mot slutet i samma period.

Det var tätt och tufft, en hel del dueller och möjligheter åt båda håll. Plötsligt hände hur mycket som helst och stämningen steg både på isen och på läktarna. Oavgjort efter 60 minuter kändes till slut ganska logiskt innan pigge Adam Brodecki avgjorde i förlängningen.

Rätt logiskt.

Det också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!