Stabil premiärseger för LHC

VM-backen gjorde debut i Linköping HC. Som forward. "Jag var väldigt nervös före matchen", sa tvåmålsskytten Minnamari Tuominen.

Foto: Jeppe Gustafsson

ISHOCKEY2016-09-09 21:41

Sen bjöd finskan på stora leendet efter sköna premiärsegern mot Brynäs. Det slutade 3–0 (2–0, 0–0, 1–0) i Stångebrohallen inför de 123 som sökt sig från sensommarkvällen in i ishallen. De fick se en minst sagt imponerande debut av Minnamari Tuominen, lagkapten dagen till ära, som visade på rapp skridskoåkning och ett fint skott. Efter att Madelen Haug Hansen gett LHC ledningen tidigt i matchen smällde Tuominen in 2–0 med ett distinkt slagskott mellan benen på Brynäs landslagsmålvakt Sara Grahn i slutet av första perioden. Redan där hade LHC skaffat sig en stabil ledning och var aldrig nära att tappa kommandot. Hemmamålvakten Florence Schelling fick visserligen en del skott på sig, men många var lösa och kom från långt håll. Minnamari Tuominen avgjorde definitivt med en solorajd och skott i krysset i slutet av matchen. Inte illa för en spelare som egentligen är back och som också är tänkt som det i LHC.

– I och med att vi saknar ett par forwards har tränaren sagt att jag ska spela forward de första matcherna.

Bara en match spelad, men vad fick du för intryck?

– Mycket fart, bra spelare. Det här kommer bli riktigt kul.

Finskan var aktuell för LHC redan inför förra säsongen, men valde då att avvakta. Nu ska hon ta chansen i den svenska ligan, som enligt Tuominen är bättre än den finska.

– Fler importspelare gör serien bättre, det är inte många från exempelvis USA och Kanada som kommer till Finland och spelar.

Intrycken av Linköping så här långt?

– Jag kände mig som hemma direkt i stan när jag var på besök. Det här kommer bli kul.

3–0

Linköping HC–Brynäs

SDHL

Publik: 123

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!