"Spelar med en jäkla fart och energi"

Samtidigt som stora förändringar har hänt i LHC:s organisation och för A-laget har även saker och ting förändrats i juniorleden. När Daniel Eriksson blev uppflyttad som assisterande till seniorlaget fick den tidigare J18-tränaren Andreas Melin ta över J20-laget. Och nu väntar seriepremiär.

Juniorer.

Juniorer.

Foto: Per bergsten

Ishockey2019-09-13 11:00

Den nya tränarkonstellationen i J20-laget består av Pär Arlbrandt som assisterande tränare och Andreas Melin som huvudtränare. Den tidigare assisterande J20-tränaren Victor Grönberg har istället blivit huvudansvarig för J18-laget samtidigt som Martin Dendis är assisterande. 

– Det känns jättebra. Pär Arlbrandt är helt ny i tränarcirkusen men har erfarenhet av sitt egna spel och från att ha haft mycket olika tränare själv. Han känns som en lugn person med bra idéer och vi kommer fungera bra ihop. Vi har nu två bra team med J18 och J20, säger Andreas Melin. 

Under fredagen släpps pucken i J20 Elit och Linköping HC har Rögle som första motstånd. 

– Man kan förvänta sig att vi spelar med en jäkla fart och energi. Vi är ett skickligt lag som vill ha mycket puck och det ska hända mycket framåt. Det kommer inte vara tråkigt att kolla på oss, säger Andreas Melin och fortsätter: 

– Sen är det klart att vi kommer hamna i egen zon och där jobbar vi med att bli bra på att försvara oss också... Man kan inte bara anfalla.

Vad har du att säga om Rögle då? 

– Vi har inte mött dem på försäsongen och de har värvat in lite nya spelare. Jag tippar på att de har ett lite äldre lag. Det låter kanske lite kaxigt, men vi ska ut och spela vårt spel och gör vi det är vi jävligt bra. Och då ska vi vinna, avslutar Melin självsäkert. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!