Snabb revansch för Mjölby HC

Mjölby HC tog revansch på Värnamo efter förlusten på bortaplan: hemmaseger med klara 5–2.

Peter Forsén.

Peter Forsén.

Foto: Rebecca Candevi

Ishockey2019-11-24 19:35

Hemmalaget satte full fart direkt när domaren släppte pucken, 2–0 efter bara några minuter satte tonen för resten av kvällen. Edvin Lundqvist inledde målskyttet när han kyligt rundade Alexander Johansson i bortamålet och lyfte in 1–0. 

18-årige Lundqvist har visat framfötterna på allvar under säsongen och hemmatränaren Peter Forsén hyllar den egna produkten stort.

– Edvin är en kille vi tror mycket på, en fantastisk skridskoåkare. Han är heller inte rädd att ta sig in på mål även om han vet att det kommer göra ont. 

Talangen själv tyckte att laget kom upp på en högre nivå än senaste veckorna och vann välförtjänt.

Vad säger du om din egen utveckling, tre mål ifjol och redan åtta i höst?

– Jag har kommit in i laget bättre och försöker jobba hårt och sätta chanserna som dyker upp.

En trög start och mycket slarv i hemmalaget gjorde att Värnamo kunde reducera till 2–1 i inledningen av andra perioden. Med två mål inom loppet av en minut drog MHC iväg till 4–1 innan perioden var slut.

–  Vi blev lite passiva, det är en klyscha men det är alltid svårt att leda med 2–0. Vi vet inte om vi ska gå fram eller backa av men jag tycket vi löste det bra ändå. Svackan blev relativt kort, sa en nöjd hemmatränare.

Poängkungen David Bremer punkterade matchen när han satte 5–1 i början av tredje perioden. Värnamo skulle visserligen reducera, men då återstod det inte många minuter av matchen. Forsén valde att hylla kollektivet efter segern men ville även lyfta fram Fredrik Johansson för hans hårda jobb på isen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!