Skyttekungen har fastnat i Sverige

Han hade tänkt att åka hem för snart en månad sedan, men Broc Little är fortfarande kvar i Linköping.

LHC-skyttekungen Broc Little var nominerad som "Årets forward" på SHL awards-galan tidigare i veckan, men fick inget pris. Nu har han inlett sommarträningen. I Linköping och inte i USA.

LHC-skyttekungen Broc Little var nominerad som "Årets forward" på SHL awards-galan tidigare i veckan, men fick inget pris. Nu har han inlett sommarträningen. I Linköping och inte i USA.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2020-04-15 13:17

– Det är inte mycket som har blivit som man tänkt sig den här våren, säger LHC-stjärnan.

Nej, det är ju inte det.

Till att börja med hade han förstås hoppats på att spela slutspel med Linköping HC. Det gick inte (och som bekant blev det inget slutspel alls).

Efter avslutad säsong var tanken att som vanligt åka hem till USA för semester, för att träffa släkt och vänner och för att ladda upp inför det som väntar till hösten. Det gick inte det heller och nu är han i stället med när LHC dragit igång den gemensamma försäsongsträningen.

Tanken är att han i sommar ska gifta sig med fästmön Beatrice på Mallorca och. . .ja, i dessa tider är det ingen som hur det blir med det.

– Vi diskuterar det och får se hur det utvecklar sig. Det är möjligt att vi får skjuta fram det också, säger Broc Little.

Efter en lång höst- och vintervandring i mörker hittade LHC till slut ut ur tunneln och behövde inte avsluta säsongen med hjärtat i halsgropen. 31-åringen visade vägen, gjorde flest mål i hela serien (24) och tanken ”vad hade det här laget varit utan honom?” tänktes säkert.

Av många.

Övriga lagkompisar från Nordamerika åkte direkt hem efter sista matchen, men skyttekungen trampar fortsatt östgötsk mark.

– Jag har pratat med några av de andra killarna och nästan allt är stängt där borta. Det är "lockdown" som gäller och en helt annan approach än i Sverige. På det sättet är det lättare att leva här och hitta saker att göra. Det ska bli spännande att se vilken väg som är den bästa för att komma ur pandemin, säger Little.

– Allt i världen är annorlunda och man får ta det vecka för vecka. Vi får se när det är möjligt för oss att åka över. Just nu får inte Beatrice komma in i landet.

Familjen finns i Arizona, men sedan några år har han en lägenhet i Florida där han tillbringar större delen av somrarna.

– Klart att man hade sett fram emot att träffa alla som man inte träffat på länge. Tanken var att resa runt en del, men det är vad det är, säger han.

Han har två år kvar på kontraktet och efter två raka missade slutspel har LHC aviserat en ökad satsning för att lyfta i tabellen. Backsidan är klar, finske centern Oula Palve presenteras inom kort och ytterligare minst en poängstark forward ska in för att hjälpa till med produktionen.

– Jag vill inte kommentera det där. Det är upp till ledningen att bygga laget. Men jag hoppas så klart att vi blir starkare nästa säsong, säger Broc Little.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!