Sköna segervrålet efter sena segermålet för Little

0–3 blev 4–3 – och det var Broc Little som fullbordade LHC-vändningen i Malmö. "En stor seger för oss", sa skyttekungen.

LHC-skyttekungen Broc Little skriker ut sin glädje efter avgörandet i Malmö.

LHC-skyttekungen Broc Little skriker ut sin glädje efter avgörandet i Malmö.

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG/BILDBYRÅN

Ishockey2020-12-01 21:37

Han skrattade gott efter rysaren i Malmö arena.

4–3 gav två LHC-poäng som kändes som det dubbla efter fjärde raka bortavinsten.

– En stor seger för oss. Det betyder mycket att kunna vända på det här sättet. En sådan här match hade vi definitivt inte vunnit tidigare i höstas, men nu har vi ett annat självförtroende och vet att vi kan komma tillbaka från tuffa lägen, sa han belåtet.

Nöjd med vändningen. Nöjd med vinsten. Nöjd med två egna mål.

Det var ett tag sedan nu.

Inte en enda fullträff för Broc Little sedan i mitten av oktober, men nu kom alltså den minst sagt efterlängtade utdelningen. Tre måls underläge hade förvandlats till 2–3 när amerikanen på allvar steg in i handlingen och både kvitterade och sedan avgjorde i förlängningen.

– Första målet var mest tur, men det är sådant som du behöver för att få igång målskyttet. Tanken var att jag skulle passa till Oula (Palve), men den gick in ändå. Typiskt hockeymål. Skönt att få göra ett riktigt mål efter det också, sa matchhjälten och tänkte på avgörandet i numerärt överläge i förlängningen.

Hur mycket har du saknat målen?

– Ärligt talat har jag inte så mycket på det. Är det något jag varit frustrerad över är det att vi inte vunnit tillräckligt mycket. Jag tycker att jag har gjort en del bra saker ändå, men klart att det var efterlängtat.

Det syntes inte minst på jublet efteråt.

– Sådana här vinster betyder så mycket för känslan, karaktären och självförtroendet. Vi har spelat bättre på slutet och bortsett från starten gjorde vi det nu också. Det var en lång dag i bussen och i första perioden var vi alldeles för långsamma. Men vi jobbade tålmodigt på och det gav utdelning.

 Han gladdes också åt att nye kedjekompisen Niko Ojamäki i trettonde matchen till slut fick bryta sin målnolla.

– Jättebra för Niko att få det ur världen. Nu behöver han inte tänka mer på det. Det finns absolut saker som kan bli bättre, men det känns lovande i kedjan. Niko är stor och stark och påminner en del om (Andrew) Gordon. Jag hoppas att vi kan fortsätta på samma sätt, sa Broc Little.

– En lättnad att få göra mål. Viktigt för självförtroendet. Jag hoppas att det kommer mer nu, sa Ojamäki själv till C more.

Jarno Kärki höll sig framme på en retur och nätade för andra matchen i rad till 2–3 och med målvakten Niklas Lundström utplockad dröjde det inte länge förrän det var kvitterat till 3–3. Från bakom mål sköt Broc Little Oscar Alsenfelt i bakhuvudet och in. Alla sätt är bra utom de dåliga.

Niko Ojamäki med pucken.
Niko Ojamäki med pucken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!