Johan Hemlin, sportchef för SHL, är ute och reser, men har uppdaterat sig om ärendet och har varit i kontakt med Carl-Johan Stålhammar, LHC:s sportchef Peter Jakobsson och situationsrummet efter att faktafelen uppmärksammats.
– Jag har fått till mig att det är faktafel, beroende av den mänskliga faktorn, i anmälan. Det är korrekt. Skulle det på något sätt påverka disciplinnämndens bedömning, så är det upp till disciplinnämnden att hantera, säger Johan Hemlin.
Han menar också att själva skrivelsen från SHL:s situationsrum, där faktafelen uppstod, inte är det enda som bedöms när beslut om avstängning tas. Även videosekvensen av händelsen och regeln bifogas i anmälan.
– Oftast är det det som disciplinnämnden tittar mest på. Filmen och regeln. Om det är så att skrivningen skulle påverka anmälan, så är det upp till disciplinnämnden att ta det i beaktning.
Håller du med Stålhammar om att faktafel i anmälan påverkar ligans trovärdighet?
- Ja, alltså så här: vi utgår givetvis från att göra allt så korrekt som möjligt. Det är ytterst sällan det är sakfel i en anmälan. Återigen, det finns en disciplinnämnd som tittar på detta. Om då sakfelet är så pass grovt att det påverkar, så tar väl disciplinnämnden hänsyn till det i sin bedömning, säger Johan Hemlin.
Efter anmälan tog disciplinnämnden beslutet att stänga av LHC-forwarden Anthony Greco i två matcher.