Sexpoängsmatchen gled LHC ur händerna

LHC hade allt att vinna mot Växjö – men förlorade. Därmed är det åtta poäng upp till slutspelsplatsen efter 1–2-förlusten i Vida arena.

Kamp om pucken.

Ishockey2020-02-22 20:12

Med fem poäng mellan Växjö och Linköping HC inför matchen, och där de förstnämnda ligger på den sista slutspelsplatsen, var det en viktig match för de båda lagen. Och visst var det en tempofylld match med mycket energi och fart. Det första målet kom i fyra mot fyra där Växjö redan fyra sekunder efter utvisningen tryckte in 1–0. Direkt från tek la hemmalagets Miika Koivisto en bra pass till Emil Pettersson som nätade.

Även LHC hade bra med chanser och närmast var nog Joe Whitney som la pucken utanför när han, som det såg ut, kunde ha lagt in pucken i mål relativt enkelt.

I andra perioden fick Växjö ytterligare tryck genom en LHC-utvisning och stundtals hade bortalaget det svårt för att ta sig ur egen zon även i fem mot fem. När situationen väl var utredd hittade laget till målchanser – trots att perioden betecknades av en del felpass och felbeslut. Snart kom dock 2–0. Jonas Holös hindrade en Växjöspelare vid ett friläge, och hemmalaget blev tilldömda en straff. Den satte LHC-bekantingen Fredrik Karlström snyggt bakom Jonas Gustavsson i LHC-målet.

Till slut skulle även Linköping få visa upp ett fint spel i powerplay. Sist på pucken var ingen mindre än Broc Little som lobbade in pucken i mål efter att Växjömålvakten Viktor Andrén la en slarvig retur mitt framför ligans främste målskytt.

– Jag tycker det är en slarvig period från vår sida där vi inte tar tag i spelet, sa Bert Robertsson till C more efter andra perioden.

Snart skulle den tredje perioden börja. En period som benämndes som "kanske säsongens viktigaste period" av  C mores expert Niklas Wikegård. Växjö började starkt och LHC kom in i samma hjulspår som i andra där hemmalaget fick långa anfall och farliga chanser. Dock saknades effektiviteten och 2–1 höll i sig. LHC tryckte på i slutet och tog ut målvakten, men lyckades inte få in pucken i mål. Inte helt orättvist med tanke på matchbilden.

– Det känns surt. Vi kommer inte upp i nivå och är kanske lite tagna av stundens allvar. De får göra två mål på slarviga spel från vår sida, säger Bert Robertsson till C more efter slutsignalen.