Sanslös mirakelvändning av MHC – slagläge i kvalserien

Mjölby HC vände och vann med 2–1 efter en helt otrolig avslutning mot Alvesta i det viktiga kvalmötet till hockeyettan. Här är våra punkter från dramatiken i Småland.

William Strand gjorde den viktiga kvitteringen mot Alvesta.

Ishockey2023-03-17 21:16

Säsongens häftigaste drama. Stabila Alvesta var klasser bättre under större delen av matchen, men en jättetavla av hemmamålvakten Sebastian Ericsson på William Strands slumpskott och en isare av Christoffer Rapp i slutskedet av den tredje perioden vände 0–1 till 2–1. Otroligt orättvist sett till matchbilden och Alvestaspelarna måste drömma mardrömmar om den här matchen under lång tid framöver. Sjukt hur hemmalaget kunde åka från isen med noll poäng.

– Stämningen i omklädningsrummet? Helt magisk. Jag själv är tom efter en sån här match, men vi måste ladda om inför söndag, sa MHC-tränaren Björn Olsson.

Frågetecken för formen. Det är bara att konstatera – Mjölby HC spelar INTE sin bästa hockey under säsongens viktigaste period. Men att ändå ta tre poäng i kvalseriens tuffaste bortamatch vittnar om mental styrka – och en ganska stor gnutta tur.

Målvaktskarusellen. Sena nyförvärvet Sebastian Wagner fick chansen i målet – och tog den. Jag satte frågetecken för det beslutet före match men fick äta upp det. Wagner storspelade och höll Mjölby kvar i matchen i den andra perioden när hemmalaget tryckte på som värst.

– Vi tänkte vi skulle överraska Alvesta och sätta in Sebbe som de inte har någon koll på. Det visade sig bli ett lyckat drag, sa Björn Olsson.

Utklassningen. Jag har sett rätt så många matcher med MHC den här säsongen, men jag har aldrig sett laget blir så tillbakatryckt som i den andra perioden. 23–6 i skott till Alvesta, trots att MHC fick chansen i fem mot tre under en dryg minut. Klasskillnad.

Tabellen. Alvesta och MHC på sex poäng, Bäcken och Pantern på tre efter halva kvalserien spelad. Läge för raffel! Missa inte MHC-Pantern på söndag kl 16, corren.se sänder såklart.