Så länge blir Olimb borta

LHC får klara sig utan Mathis Olimb under de närmaste veckorna.

Foto: Peter Jigerström

ishockey2016-09-30 15:31

Det har knappast undgått någon att topptippade Linköpings HC fått en mycket tung start på SHL-hockeyn med fyra raka förluster och bara två poäng.

Här är ännu ett bakslag.

Norske centern Mathis Olimb spelar som väntat inte mot Brynäs på lördagen – och blir borta i ytterligare ett antal veckor på grund av meniskskada i ena knäet.

– Det är för tidigt att säga exakt hur lång tid det tar, men med all säkerhet kan vi säga att han missar några veckor, säger Dan Tangnes, tränaren.

Det var fem minuter in i sista perioden i bortamötet med Rögle (2–3) som David Åslin ådrog sig matchstraff för en knätackling på Olimb. Norrmannen blev liggande på isen och tog sig för knäet med uppenbara smärtor.

Till publikens starka protester försökte han spela vidare, men efter några byten tvingades han utgå. När övriga laget nu är på väg till Gävle är 30-åringen hemma i Linköping för att undersökas vidare av klubbens läkare.

En meniskskada är dock redan konstaterad, vilket gör att de tio matcherna i oktober fram till landslagsuppehållet sannolikt är i fara. Sedan tidigare har LHC lillebror Olimb, Ken Andre, på frånvarolistan på grund av en handskada.

Domen för David Åslin blev tre matchers avstängning för knätacklingen.

Inför de närmaste matcherna betyder skadeläget att LHC plockar in en annan norrman i laget. Jörgen Karterud, som var med en hel del under försäsongen, hämtas från allsvenska samarbetsklubben Västervik och finns till att börja med mot Brynäs och Davos (i CHL på tisdag). Skadan innebär också att Sebastian Karlsson flyttas in som center i en kedja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!