Så blev domen för Sylvegård

Här är domen mot LHC-forwarden Emil Sylvegård.

Foto: Lasse Hejdenberg

Ishockey2017-01-20 13:46

Som väntat blir det avstängning för Emil Sylvegård. LHC-forwarden drabbades av matchstraff i torsdagens förlustmatch mot Leksand och disciplinnämndens dom, som kom efter lunch på fredagen, blev tre matchers avstängning och 8 000 kronor i böter för tacklingen i ryggen på Joe Piskula.

Till att börja med missar han därmed lördagens hemmamöte med Rögle, men även nästa veckas två matcher.

Nämnden anser att tacklingen var värdslös och "innebär stor skaderisk.” Däremot straffas inte Emil Sylvegård ytterligare för att han kastade handskarna och slogs med hemmaspelaren Jesper Ollas.

Sylvegård säger i sitt yttrande till nämnden:

"Piskula åker ned för att hämta pucken. Han åker längs sargen och min avsikt är att tackla honom. När han har hämtat ut pucken från sargen väljer han att ta ut pucken från sargen och ska försöka finta mig. Det känns fel av mig att inte tackla då han kommer att kunna ta sig förbi mig och ta fram pucken. Min avsikt är att forechecka och vinna pucken genom att tackla."

LHC tränade i Leksand på fredagen innan bussen rullade hemåt efter lunch. Vilmos Gallo går in i kedjan med Niklas Persson och Niclas Bergfors. Anton Björkman spelar troligen med juniorlaget, i övrigt samma lag som senast.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!