Robertsson: "Det är mitt ansvar"

18 insläppta mål på de fyra senaste matcherna. "Det har varit för mycket offensivt tänk och det är mitt ansvar", säger LHC-tränaren Bert Robertsson.

Bert Robertsson.

Bert Robertsson.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2019-10-30 15:00

Jumboplats efter en dryg fjärdedel av serien avverkad – och det krävs inget särskilt tränat hockeyöga för att se att det är mycket som måste bli mycket bättre i Linköping HC.

Framförallt:

Defensiven.

Inför torsdagens hemmamöte med HV 71 säger Bert Robertsson:

– Vi har släppt in för många mål för att ge oss chansen att vinna. Vi måste spela mer strukturerat, mer defensivtinriktat först. Vi har spelare som behöver få spela offensivt, men vi kan inte släppa på defensiven för det. Det tar jag på mig mitt ansvar. Det har blivit fel. 

– Vi har sett hur mönstret har återupprepat sig under hösten. Det faller på hela gruppen, men det är jag som är huvudansvarig.

Många tycker att du borde ha tagit en tidigare timeout mot Växjö (2–6) senast.

– Jag tycker inte att en timeout ska behövas i det läget. Det står jag för. Vi ska kunna hantera den situationen ändå. Sen finns det coacher som använder timeout för att vara publiken eller andra till lags. Efter deras tredje mål upplevde jag att grabbarna började flacka med blicken och då tyckte jag att det krävdes.

Sena nyförvärvet Sam Loquist gör debut mot HV.

– En spetsspelare. Det är ingen hemlighet att han bland annat får en viktig roll i powerplay för oss, säger Bert Robertsson. 

Matchdags

LHCHV 71

SHL, torsdag 19.00, Saab arena

Läget i laget: Sam Lofquist gör debut. Sex spelare saknas: Mattias Bäckman, Anton Björkman, Joe Whitney, Patrik Lundh, Filip Karlsson och Dan Pettersson.

Övriga matcher: Växjö–Leksand, Luleå–Rögle, Malmö–Frölunda, Oskarshamn–Brynäs, Örebro–Färjestad, Skellefteå–Djurgården. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!