Rissanen: "Vi kommer hålla ihop"

Det kanske inte är LHC-centern Jaakko Rissanen som i första hand ska sätta målen för laget. Men efter ännu en förlust, den här gången mot Djurgården, vill han göra allt för att målskyttet ska lossna i fem mot fem.

Jaakko Rissanens mål blev bortdömt efter videogranskning. Broc Little trodde dock att pucken var helt inne och firade.

Jaakko Rissanens mål blev bortdömt efter videogranskning. Broc Little trodde dock att pucken var helt inne och firade.

Foto: JOHANNA LUNDBERG/BILDBYRÅN

Ishockey2020-01-16 22:33

Ett friläge, två ribbskott, ett bortdömt mål och oskärpa i flera vassa lägen gjorde att LHC föll mot Djurgården. Laget var nära på att kvittera i slutminuterna, men problemet kvarstår: De får inte in pucken i mål trots flera solklara målchanser i fem mot fem. 

– Jag är inte en målskytt och lägger inte så mycket fokus på det när det gäller mitt egna spel. För min del är det förlusterna som är jobbiga, självklart hatar jag det. Det är nog ingen som vill vara i situationen vi är. Positivt är att det bara finns en väg och det är uppåt, säger Rissanen efter 2–3-förlusten på Hovet. 

Vid lägen som detta är det lätt att gruppen splittras. Men så är inte fallet i det här läget, enligt Rissanen. 

– Vi kommer hålla ihop. Vi måste bara hitta ett sätt att göra mål tillsammans, speciellt i fem mot fem. Om du hade intervjuat mig efter en match där vi inte skapat något och inte varit med i matchen hade det varit en helt annan ton. Men nu är det mer mentalt att vi inte får in pucken i mål, säger han och suckar. 

– Vi har ett bra systemet med bra spelare i laget. Jag har spelat i lag tidigare där vi inte haft tillräckligt med skicklighet för att göra mål eller där vi förlorat för att motståndarna haft ett bättre system. Men det är inte problemet nu. 

Det syns verkligen att det sitter mentalt på er. Hur jobbar ni med det? 

– Jag tror inte det hjälper speciellt mycket att prata om det. Då skapar man bara mer press. Tränarna försöker hjälpa oss genom träning där vi fokuserar på målskyttet och vi har individuell träning där vi lägger puckarna till de ställena där vi borde göra mål. Nu börjar puckarna sitta på träning så nu ska vi bara att få det att göra det på matcherna med. 

Linköping såg ut att gå upp i en 2–1-ledning i den andra perioden där Rissanen skulle blivit målskytt. Men målet blev bortdömt. 

– Jag tror inte pucken var helt inne. Domaren sa att de har riktigt bra kameror i videogranskningen så jag får lita på det. 

Du var annars framme en del och pratade med domaren.  

– Som vänsterskytt är det lättare att vinna pucken från vänster sida och eftersom de blåste av vid den sidan ska tekningen vara där. Det kan göra en stor skillnad. Men det hände både till deras och vår fördel. Jag var bara frustrerad helt enkelt, avslutar Rissanen. 

Jaakko Rissanen är trött på att förlora.
Jaakko Rissanen är trött på att förlora.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!