Rekordförsöket som kom av sig

Nej, det blev inget nytt publikrekord. Det var inte ens nära. "Kul att så många kom, men jag hade hoppats på fler", sa Denise Altmann.

Denise Altmann har gjort comeback.

Denise Altmann har gjort comeback.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2019-11-24 15:29

LHC-veteranen pustade ut efter en intensiv helg.

Ni kanske minns att hon efter SM-finalen i våras lade av för andra gången – men nu är 32-åringen tillbaka.

En gång till.

Med två mål och en assist blev det succé i comebacken i efterlängtade segermatchen (3–2) mot Modo på lördagen, men dagen efter slutade med 0–4-förlust i SM-finalreprisen mot Luleå.

– Tufft med två matcher två dagar i rad. Det kändes som om jag aldrig var först på pucken, sa Denise Altmann.

Och nu ska du spela resten av säsongen?

– Vi får väl se. Men. . . ja, det är kul och känns helt okej i kroppen.

Nästan 8 000 biljetter var utdelade och utplockade, men publiksiffran i söndagsmötet med rivalen från norr stannade på 3 622 åskådare. Rekordförsöket för SDHL kom av sig och det var mycket långt från att nå upp till Luleås gällande rekordsiffra på 6 220 från i fjol. Linköping HC var inte heller i närheten av sin egen toppnotering på 5 128 åskådare från 2017.

– Kul att se så många här. Det var väl nästan 3 200 mer än vad vi brukar ha. Men visst hade vi hoppats på fler, sa Madeleine Östling, tränaren.

– Lite besviken är jag. Bara att hoppas att några fick upp smaken för damhockey och kommer tillbaka på de andra matcherna, sa Denise Altmann.

Likt förra året har hon under hösten haft en roll som materialförvaltare och därmed ansvarig för att beställa matchtröjor inför säsongen. Eftersom hon själv lagt av tyckte hon inte att det behövdes någon med nummer 22. Så när hon nu plötsligt dök upp på isen igen var det i stället med nummer 9 på ryggen.

Det gick bra det också.

– Det blev några korpmatcher i fotboll i somras, men annars har jag knappt tränat alls så det här hade jag definitivt inte räknat med, sa Altmann.

Stämningen i laget efter tuff och skadefylld höst?

– Riktigt bra. Jag gillar energin både i omklädningsrummet, i båset och på isen. På många sätt har det varit en bra helg och vi är på gång. Det är absolut ingen krisstämning eller så. 

Till stora delar var det en ganska jämn match mot Luleå, men LHC var inte i närheten av samma effektivitet.

Madeleine Östling sa:

– Stort steg framåt den här helgen och vi gjorde många saker bättre än tidigare. Nu handlar det om att skapa vår eget självförtroende och vår egen lycka. Mål kan vi göra. Det är mest ni som tycker att vi saknar spets, men nu får det vara sluttjatat om det.

Zoe Hickel försöker ta sig förbi en Luleåspelare som hamnat något illa till.
Zoe Hickel försöker ta sig förbi en Luleåspelare som hamnat något illa till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!