Poängspelarna längtar till premiären

Våren 2017 lämnade David Bremer och Martin Carlberg ett Mjölby hockey som föll i ett dramatiskt kval till division 1. Nu är båda tillbaka. "Det var länge sedan jag var så sugen på att en säsong ska dra igång", säger Martin Carlberg.

Foto: Claes Nilsson

ISHOCKEY2018-09-27 09:00

Det återstår fortfarande några dagar till seriepremiären i division 2 mot Sölvesborg på lördag. Det har varit lång försäsong med många träningsmatcher och det märks att både Martin Carlberg och David Bremer längtar till allvaret. När matcherna handlar om poäng.

– Jag är här för att vinna matcher och gå upp i division 1 om det går, säger David Bremer.

Martin Carlberg instämmer.

Båda försvann från Mjölby hockey efter den turbulenta vårsäsongen 2017. Det är svårt att inte prata om allt som hände då, säsongen där MHC var överlägset ända fram till den avgörande kvalserien till division 1. Då inträffade en rad märkliga händelser, bland annat skandalen mot Värnamo där domaren tog fel på tiden i förlängningen och berövade MHC poäng. Men också HA74:s galna vändning från 1–3 till 4–3 mot Värnamo som betydde att HA tog division 1-platsen med ett (!) måls marginal.

– Ändå har folk glömt bort ett mål vi gjorde i slutet av matchen mot Kalmar i den fjärde omgången som helt felaktigt blev avblåst för offside. Vi tänkte protestera, men vann ändå med 4–2 och tänkte att ett mål mer eller mindre gör väl inte så stor skillnad. Sen handlade allt om ett mål till slut..., säger David Bremer, som numera kan skratta åt allt som hände.

– Men man kan inte komma undan med att vi var för dåliga. Kalmar hemma och Värnamo borta var två matcher som vi skulle tagit full pott i, säger Martin Carlberg.

Efter en säsong i division 1, Carlberg spelade i Helsingborg och Bremer i Tranås, är duon tillbaka på mammas gata. För Martin Carlberg handlade det främst om att återvända till tryggheten med familj, jobb och vänner.

– Det var ett äventyr i Helsingborg, men både jag och tjejen kände att vi ville flytta hem, säger han.

David Bremer satsar på sin utbildning i Norrköping och pendling till Tranås var inte aktuellt.

– Det gick bra i Taif och jag trivdes, men det var ändå ett ganska lätt beslut att återvända till Mjölby, säger han.

Peter Forsén har tagit Erik Vikströms plats som tränare och ett antal nya spelare har tillkommit, men många finns kvar från den senaste sejouren.

– Det känns som om vi har en bättre balans i år än förrförra säsongen. Då var det flera som ville spela power play som inte fick spela power play. Vi hade kanske lite för många spelare med offensiva kvalitéer, säger Martin Carlberg.

– Det finns en väldig glädje i truppen och det känns som om alla har köpt Stosses (Peter Forséns) spelidé. Jag skulle inte vilja vara någon annanstans, säger David Bremer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!