Patric Juel i målform när Motala vann

Hemmalaget Motala tog hem de tre poängen efter seger mot Mölndal i HockeyTvåan södra A herr. 5-2 (1-0, 1-1, 3-1) slutade matchen på onsdagen.

Motala vann mot IF Mölndal Hockey

Motala vann mot IF Mölndal Hockey

Foto: Montage

Ishockey2024-10-02 21:36

- Det var en riktigt skön seger. Vi gör en stabil insats och vinner välförtjänt. En mycket bra hockeymatch med högt tempo och vi följer vår plan på ett mycket bra sätt och har bud på fler mål... Victor Jonsson var stabil i målet och avvärjde de flesta farligheter som Mölndal skapade, kommenterade Motalas huvudtränare Patrik Söderlund.

Mölndals lagledare Sven Liedberg tyckte till om matchen:

- Det var en match vi helst vill glömma. Vi spelade tveksamt, levererade dåliga pass och vände om och tappade fart i uppspelen. Det finns inte mycket positivt att säga. Skall man vinna måste man göra jobbet. Det går inte att åka runt på en skridsko.

Det här var första segern för Motala, efter förlust med 2-3 mot Göteborgs IK i premiären.

Motala tog ledningen efter tolv minuters spel, genom Jimmy Bothén på pass av Jakob Malmsten och Vilgot Andersson. Efter 2.28 i andra perioden gjorde Motala 2-0 genom Patric Juel.

Mölndal reducerade dock till 2-1 genom Liam Gullbrandsen efter 9.36 av perioden. 11.52 in i tredje perioden slog Albin Wadström till framspelad av Jesper Nilsson och ökade ledningen för Motala.

13.35 in i perioden nätade Mölndals Emil Lindblom på pass av Johannes Nilsson och reducerade för Mölndal. Men mer än så orkade Mölndal inte med.

Efter 15.33 nätade Vilgot Andersson på pass av Marcus Schelin och Jimmy Bothén och ökade ledningen för Motala.

Laget punkterade matchen med ett 5-2-mål med 1.03 kvar att spela ännu en gång genom Patric Juel.

Söndag 6 oktober 17.00 spelar Motala borta mot Bäcken. Mölndal möter Göteborgs IK hemma i Åby Ishall fredag 4 oktober 19.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!