Östman inför kvartsfinalen: "Det gnager i mig..."

Det är något som gnager i Klas Östman inför slutspelet. "Vi får inte vara nöjda med det här", säger LHC-tränaren.

Klas Östman.

Klas Östman.

Foto: Victor Bomgren

Ishockey2024-03-13 20:00

Efter 2–3-förlusten efter straffar mot Örebro tränade LHC som vanligt på onsdagen. Det blir också ett torsdagspass innan några lediga dagar för att ladda inför det som komma skall.

Slutspel.

För första gången på sex år.

Start mot Skellefteå på bortais nästa fredag.

– Vi har kämpat i många år och bara att få in foten i play in har varit tufft att nå. Nu är vi i kvartsfinal direkt och det känns så klart bra. Det gäller att ta vi inte slår oss till ro, blir nöjda och tycker att det här var så kul. Vi måste hitta en energi och komma in i slutspelet med full hunger. Det kan vara en utmaning, tror jag, säger Klas Östman.

Hur gör man det?

– Det finns många sätt, men jag tror inte att jag ska stå här och berätta om allt vi ska hitta på.

Tränaren funderar en stund innan han fortsätter:

– Det är klart...det vore fan om vi inte vill köra när det är slutspel, men det finns också det som gnager i mig i alla fall. När vi har kämpat så hårt för att ta oss in där. Så det gäller att vi nollställer och gör allt för att ta oss till semifinal. Till att börja med.

Hade du hellre mött Växjö?

– Tror du jag ska svara på det?

Nej, men jag kan ju fråga.

– Jag tycker det ska bli skitkul att spela mot Skellefteå. Vi har haft härliga matcher hela säsongen. Det har varit full körning här hemma. Vi gjorde en bra prestation däruppe och sen satt vi utvisade i en match. Det har varit mycket känslor, mycket fart och jag hoppas att det blir något liknande nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!