Östgötsk glädje i TV-pucken

Östergötland är semifinalklart i klassikern TV-pucken.

ISHOCKEY2017-11-03 14:15

LHC-spelarna dominerar i den östgötska truppen och en av Linköpingsspelarna, forwarden Filip Wiberg, glänste kanske mest av alla när Östergötland besegrade Gästrikland med 3–1 i kvartsfinalen. Wiberg gjorde själv det avgörande 3–1-målet i den andra perioden och låg även bakom 1–0-fullträffen i den första perioden (styrdes in via byxan på lagakptenen Elliot Ekmark).

– En riktigt bra spelare, dominant i den här matchen, sa SVT:s expert Jonas Andersson om Wibergs insats och drog paralleller med en viss Ovetchkin, den ryske superstjärnan:

– Han har en spelstil som påminner om Ovetchkin, är skottvillig och sådana spelartyper behöver vi i svensk hockey, sa Andersson som också berömde den östgötska laginsatsen.

Östergötland vann fullt rättvist och visade upp en mycket stark defensiv, kryddad med starka individuella nummer framåt. Det viktiga 2–1 målet i den första perioden styrde LHC:s Albin Persson in i mål.

Duktige backen Ivan Zlavac till SVT efter segern:

– Nu går vi för guld. Viljan är vår största styrka.

Ett extra plus i Östergötlands lag går också till målvakten Ludvig Eriksson (Vita Hästen) som agerade mycket stabilt mellan stolparna.

I lördagens semifinal ställs Östergötland mot Ångermanland, som vann över Stockholm Nord i sin kvartsfinal.