Olimb skadad igen – missar match

Å ena sidan – en tung trepoängare mot Dif. Å andra sidan – ännu en skada på Mathis Olimb.

Foto: Peter Jigerström

Ishockey2016-10-21 22:12

Bröderna Olimb har haft en tuff start i LHC. Först tvingades Ken-André missa säsongsinledningen på grund av skada. Sen skadades han på nytt i förra matchen mot Växjö och blir borta ett tag. Storebror Mathis åkte på en knätackling för några veckor sen och var nyligen tillbaka i spel – för att mot Djurgården avbryta matchen redan i första perioden på Hovet.

– Vi vet inte så mycket mer än att han åkte till akuten och fortfarande är kvar där, sa LHC-tränaren Dan Tangnes efter matchen.

Mathis Olimb råkade ut för skadan i första perioden när han på något sätt fastnade i sargen vid Djurgårdsbåset.

– Jag har försökt att fråga vad som hände, men ingen kunde ge något bra svar. Det blir bara så att jag drar till med någon gissning som jag måste rätta till sen. Han kommer inte vara spelklar imorgon (läs: lördag). Han är kvar på akuten där de skulle röntga. Vi får se vad det leder till, säger Tangnes som däremot var nöjd med segern mot Dif.

– Idag hade vi med föräldrar till spelare på läktarplats. Att få vända en sån här match framför familj, släkt, nära och kära... det kan vara en grej som kittar ihop gruppen lite extra och stärker oss framöver, säger Tangnes.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!