Nyförvärvet: "Inte mycket att fundera över"

I dagarna skrev Daniel Olsson Trkulja på för LHC. Den 26-årige forwarden kommer närmast från spel i AIK i hockeyallsvenskan.

Foto: Jessica Gow/TT

ISHOCKEY2017-07-06 09:30

”Trucken” som han kallas stod för en stark säsong i allsvenska AIK och gjorde 31 poäng på 47 matcher. I kvalspelet till SHL blev det sedan imponerande tio poäng på åtta matcher.

Många trodde att han skulle lämna AIK för en SHL-klubb redan i vintras, men så blev det inte. I stället skrev han för drygt två månader sedan på ett nytt kontrakt med AIK och ställde in sig på spel i hockeyallsvenskan.

– Det fanns intresse, men det fanns inga kontraktsförslag från SHL. Jag väntade ganska länge med att skriva på för att se hur det skulle bli med SHL. Sen har jag alltid sagt att skulle jag fortsätta spela i allsvenskan så skulle jag spela i AIK.

Nu blev det bara två månader i klubben innan han i måndags presenterades för Linköping. Enligt nyförvärvet togs den första kontakten för ungefär två veckor sedan och därefter gick det väldigt snabbt.

– Jag fick höra från min agent då att det fanns ett intresse från Linköping. Sen tog det ytterligare en vecka innan jag fick ett kontraktsförslag. När chansen kom att äntligen få spela i SHL så var det egentligen inte så mycket att fundera över. Det var ganska givet, speciellt nu när det är en så pass bra och proffsig klubb jag kommer till.

Trkulja berättar att han fått ett bra första intryck av LHC som klubb och att det på flera sätt känns som ett steg upp i nivå jämfört med AIK och hockeyallsvenskan.

– Jag har pratat ganska mycket med några kompisar som har spelat i LHC förut och de har berättat att det är en klubb som är proffsig på alla plan. Av det jag har hört så känns det väldigt bra. Sen så är det ett steg upp med tanke på att det är SHL, både när det gäller budget och spelarkvalitet.

Du har som sagt inte spelat i SHL tidigare, vilka är dina förväntningar?

– Det är överlag lite bättre och lite tuffare i alla moment. I SHL kostar det mer att göra ett misstag än vad det gör i hockeyallsvenskan. Det gäller att anpassa sig till spelet för det är lite annorlunda spel här, lite mer taktiskt. Men känslan är att jag ska klara det och kunna ge det en ärlig chans att slåss om platserna i höst, säger forwarden.

För nyfikna LHC-supportrar. Vem är hockeyspelaren Daniel Olsson Trkulja och vad kan du bidra med?

– Jag är en hyfsat snabb och teknisk spelare. Mina styrkor ligger framför allt i det offensiva spelet, men jag har också spelat ganska mycket boxplay i AIK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!