Ny forward presenterad – men fler spelare ska in i LHC

En skadedrabbad LHC-trupp har fått förstärkning i form av rutinerade 32-åringen Alexander Johansson. Men SHL-klubbens general manager Niklas Persson bekräftar att mer spelare är på ingång.

General managern Niklas Persson har kontakt med flera eventuella nyförvärv till LHC. "Vissa spelare har inte varit igång sedan i februari och det är en lång tid. Någon som vi pratat med är jäkligt nervös över det", säger han.

General managern Niklas Persson har kontakt med flera eventuella nyförvärv till LHC. "Vissa spelare har inte varit igång sedan i februari och det är en lång tid. Någon som vi pratat med är jäkligt nervös över det", säger han.

Foto: Rebecca Candevi

Ishockey2021-01-24 20:06

Med över 300 SHL-matcher på sin meritlista är det en rutinerad forward som ansluter till LHC:s trupp i form av Alexander Johansson. Ett vunnet SM-guld med Växjö och att han hade rollen som lagkapten i Färjestad tyder på en spelare som har ledaregenskaper och karaktär. 

– Han är en gedigen hockeyspelare som besitter en stor erfarenhet. Han har varit med länge på SHL-nivå och har ledaregenskaper som jag gillar. Han står för mycket bra saker som vi behöver nu i form av stabilitet och trygghet. Alexander kan även komma in och avlasta de som har mycket istid i flera spelformer just nu, säger Persson.

Samtidigt är det ingen hemlighet att 32-åringen har inlett säsongen i Hockeyettan med Halmstad Hammers HC. Där har han stått för 12 mål och 14 assist på 22 matcher. Att det är en stor nivåskillnad mellan ligorna är dock inget att sticka under stol med. 

– Han vet själv att han tar steget från Hockeyettan och är ödmjuk i det. Han vet vilka arenor vi ska till och hur fort det går. Det är såklart en utmaning för honom, men han vet vad det är som krävs. Det är en vältränad herre som hållit igång. Anledningen till att han spelat i ettan är för att han väntat på någonting högre upp, säger Persson och fortsätter: 

– Han har tränat och spelat till skillnad från andra som inte gjort det sedan i februari. Det är klart att det låter speciellt att komma från Hockeyettan till SHL. Sen finns det en stor risk att nästa person som vi plockar in inte har spelat något alls. Vad är egentligen bäst? 

Hur nära är du att få in ytterligare förstärkning till truppen? 

– Nära och nära. Jag vet inte. Vi har ett antal namn i luften som vi pratar med och som vi diskuterar kring. Vi har inte landat i något speciellt namn ännu. Vi har pratat med ett par stycken under tidens gång men vill att de ska passa in och bidra med det vi eftersöker just nu.

Vad eftersöker ni? 

– Rätt person med rätt karaktär. Vi plockar in spelaren i ett läge där vi behöver få in självförtroende och rutin. 

Vad är prio, en back eller en forward? 

– Både en back och en forward är på min priolista just nu. Beroende på hur skadeläget ser ut kan det dock ändras redan på måndag eller tisdag. Men vi är tunna både på back- och forwardssidan i dagsläget, avslutar Persson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!