"Mjölby intressant nästa säsong"

Både Martin Carlberg och Victor Jigmalm är försiktigt positiva till en fortsättning i Mjölby HC, trots det snöpliga slutet på den gångna säsongen.

Foto: Claes Nilsson

ISHOCKEY2019-03-06 19:00

Det har gått några dagar sedan den blytunga kvalförlusten mot Grästorp. Mjölby hockey hade siktet inställt mot division 1 – att laget sedan inte ens tog sig till den avgörande kvalserien får anses som ett stort misslyckande.

– Jag trodde att det skulle ordna upp sig när vi kom till de viktiga matcherna, men så blev det inte. Det är bara att lära sig och gå vidare, säger Martin Carlberg, som återvände "hem" till MHC efter några säsonger i Helsingborg.

Vad tänker du om fortsättningen?

– Jag vet inte riktigt, det är så tidigt än. Men känslan är att om jag ska spela så blir det i Mjölby, sen beror det lite på vad klubben får för lag nästa säsong, säger Martin Carlberg.

Poängkungen Victor Jigmalm kom från division 1-laget Tranås AIF inför säsongen och har varit en av MHC:s bästa spelare.

– Just nu måste man smälta det som hänt, jag vill fundera i lugn och ro innan jag bestämmer mig. Men det är klart att MHC är intressant även nästa säsong, jag är klar med plugget och ska flytta hem till Linköping, då är spel i Mjölby smidigt, säger Victor Jigmalm.

Vad gick fel?

– Svårt att svara på, det kändes som vi hade en bra chans att gå riktigt långt i år. Vi var inte bäst när det gällde helt enkelt. Det känns tungt att man inte får avsluta säsongen med en stor segerfest, det här gänget har haft riktigt kul ihop.

Sportchefen Jakob Karlborgs kontrakt går också ut och inget är klart med en fortsättning där. MHC:s styrelse ska ha ett möte den 14 mars, efter det räknar Karlborg med att ha en hum om hur klubben tänker.

– Man vill alltid framåt när man är inne i branschen, jag vill höra att jag och klubben har samma tankar. Även om det har blivit bättre den här säsongen känner jag mig fortfarande ensam, vi behöver vara fler. Men först och främst har jag lovat familjen att jag ska ta det lite lugnt nu några veckor, säger Jacob Karlborg.

Tränaren Peter "Stosse" Forsén har varit rejält sliten efter jul och har aviserat att han vill sluta. För några dagar sedan sa han till Sporten:

– Jag känner att under dessa förutsättningar att en fortsättning inte är aktuell. Dessutom så är det väl så att jag inte kunde få laget att prestera på tillräckligt bra nivå efter jul och särskilt i playoff så en konsekvens av detta är väl att lämna över till nån som kan göra ett bättre jobb.

Jakob Karlborg:

– Jag pratade med honom för några dagar sedan och han sa rätt ut att han är färdig. Jag vill inte tjata mer, men jag räknar inte med "Stosse" till nästa säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om