Mjölby HC förlänger med offensiv back

Nu är ytterligare en pusselbit på plats för Mjölby HC. Backen SebaztianCammerfjord, 21, förlänger sitt kontrakt.

Foto: Rebecca Candevi

ishockey2019-06-19 10:52

Sedan 2013 har MjölbysonenSebaztianCammerfjord tillhört Mjölby HC då han gick tillbaka till moderföreningen efter en tid i Linköping HC. Nu är det klart att det blir ytterligare en säsong med division 2-laget. Förra säsongen stod han för 20 poäng varav tre mål och 17 assist från backposition.

– Han hade en bra säsong där han gjorde mycket poäng. Vi har inte så många offensiva backar så förhoppningsvis kan han ta ett kliv till och vara den som vi vill ha som offensiv back. Det är viktigt, säger Mjölbys sportchef Jacob Karlborg.

Förutom förlängningen med Cammerfjord har Mjölby skrivit try out-kontrakt med backarna Wilhelm Wadström, 20, och Albin Lönnström, 21.

– De har goda chanser att ta en plats. Vi ska ha åtta backar i truppen och är åtta nu. Sedan får man se om det dyker upp någon mer eller om det finns någon ung back som vi kanske ska ta in från juniorleden. De har godachanser och spelade mycket åt oss förra säsongen. De är ganska lika varandra och det blir nästan att de slåss om samma plats, säger Karlborg.

På vilket sätt är de lika. Vad utmärker dem?

– De är stora, rejäla och spelar enkelt. De är inga offensiva backar utan har styrkan i sin storlek. Båda ligger väl närmare 100 kilo, säger Karlborg och fortsätter:

– Vi är även ute efter en förstaback som har lite rutin från högre serier och kan lyfta alla lite. Jag skulle vilja ha in någon mer i truppen. Sedan är det inte lätt att hitta. Det måste vara lite tillfälligheter som gör att det klaffar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!