Minns ni de senaste LHC-premiärerna?

LHC och premiärer brukar inte vara någon vinnande kombination i SHL. Faktum är att LHC bara vunnit en av de fem senaste premiärmatcherna. Här har ni en tillbakablick på hur det har sett ut.

LHC har ingen bra statistik från de senaste säsongernas premiärer.

LHC har ingen bra statistik från de senaste säsongernas premiärer.

Foto: Bildbyrån/Pär Bäckström

Ishockey2021-09-08 20:00

19 september 2020: Rögle-LHC 6-4 (1-1, 3-1, 2-2)

LHC-målen: Oula Palve, Jarno Kärki, Jimmy Andersson och Broc Little.

LHC-laget: Lundström - Nikkilä, Berglund - H.Larsson, Holös - Lindroth, Junland - Worge Kreu - Gordon, Rissanen, Little - Törnqvist, Ljungh, Lundh - Ojamäki, Palve, Kärki - Pasic, J.Andersson, Frycklund. 

Så var matchen: Spelades inför "coronaöde" läktare och LHC fick en skön start när nyförvärvet Oula Palve satte ledningspucken i slutet av den första perioden. Repliken kom dock omgående från det tippade topplaget Rögle när Dennis Everberg kvitterade minuten senare. I andra perioden kopplade RBK sedan segergreppet och det var först i slutet av matchen som LHC kunde snygga till siffrorna en aning. 
Citatet: "Jag funderade på att kasta handskarna, men hann hejda när jag kom på att du blir avstängd i den här ligan om du gör så. Så det fick räcka med en crosschecking. Det var en ful smäll och i sådana lägen måste du stå upp för laget." (Målskytten Olula Palve om Adam Edströms tackling på Jarno Kärki, som ledde till matchstraff).

undefined
Jarno Kärki åkte på en vårdslös tackling i premiären mot Rögle.

14 september 2019: Djurgården-LHC 4–2 (0–1, 3–1, 1–0)

LHC-målen: Jaakko Rissanen, Robin Johansson.

LHC-laget: Gustavsson - Lundmark, E.Larsson - Mylläri, Holös - Bäckman, H.Larsson - Ginning - Lundh, Rissanen, Little - Whitney, Frycklund, J.Andersson - Törnqvist, F.Karlsson, Lycksell - Gordon, R.Johansson, S.Karlsson.

Så var matchen: LHC var i ledningen två gånger om, men orkade inte stå emot Djurgården och över 7000 premiäråskådare på Hovet. LHC-bekantingarna Niclas Bergfors och Linus Hultström avgjorde med sina fullträffar. Hultströms mål betydde 4-2 för DIF och gjordes med cirka tio minuter kvar att spela av den tredje perioden.

Citatet: "Det är bra att det är en lång säsong så att man har tid på sig att bli bättre. Jag tyckte att vi gav bort för mycket i dag." (Robin Johansson gjorde mål, men var inte nöjd).

undefined
LHC-målvakten Jonas Gustavsson och backen Anton Mylläri deppar efter ett baklängesmål på Hovet i premiären 2019.

15 september 2018: LHC-Timrå 4–1 (2–1, 1–0, 1–0)

LHC-målen: Nick Sörensen 2, Adam Brodecki, Johan Södergran.

LHC-laget: Gustavsson - Bäckman, Ginning - A.Karlsson, Bengtsson - E.Larsson, Billins - Bibic - Little, Wright, Whitney - Södergran, Lycksell, Brodecki - J.Andersson, F.Karlsson, Sörensen - Olsson-Trkulja, D.Pettersson, Karlström - Pasic.

Så var matchen: Merparten av de 6348 åskådarna i Saab Arena kunde gå hem nöjda och belåtna efter en säker LHC-vinst där Nick Sörensen fick de största rubrikerna efter sina två mål, det sista i öppen kasse fram till 4-1. Annars var det Timrå som började bäst och även tog ledningen tidigt i matchen genom Sebastian Collberg. En stark forcering i slutet av den första akten gjorde dock att LHC hoppade upp på vinnarspåret efter mål av Adam Brodecki och nämnde Sörensen. Johan Södergran satte sedan 3-1 efter sju minuters spel i den andra perioden.

Citatet: "Killen har inte spelat en enda försäsongsmatch, men går in och spelar som om han gjort 20 säsonger i SHL. Han är grym, så det är bara att hålla ögonen öppna." (Tvåmålsskytten Nick Sörensen om kedjekompisen Filip Karlsson, som lirade fram Sörensen till båda målen).

undefined
Nick Sörensen, Filip Karlsson och Adam Brodecki jublar efter ett av målen mot Timrå i premiären 2018.

16 september 2017: Färjestad-LHC 3–2 (2–0, 0–0, 0–2, 0–0, 1–0)

LHC-målen: Mathis Olimb, Chad Billins.

LHC-laget: Gustavsson - Mullen, A.Karlsson - Lundgren, Näkyvä - Billins, Larsson - Björkman  - Gordon, Roy, Lilja - KA.Olimb, Mårtensson, Sylvegård - Karlström, M.Olimb, Zengerle -  J.Andersson, N.Persson, S.Karlsson. 

Så var matchen: Jonas "Monstret" Gustavsson, målvakten, var tillbaka i svensk hockey och fick applåder vid presentationen av sin "gamla" hemmapublik. LHC-målvakten fick sedan se sitt nya lag hämta upp Färjestads tidiga 2-0-ledning och ta premiären till straffar. Där avgjorde Färjestads Per Åslund.

Citatet: "Vi gräver ett hål för oss själva i början, med tanke på det får vi vara nöjda med en ­poäng." (Jonas Gustavsson, som släppte in ett till synes "billigt" 2-0-mål efter tio minuters spel, men som sedan storspelade mellan stolparna).

undefined
Niklas Persson och Färjestads Oskar Bäck samspråkar glatt vid en tekning i premiären 2017.

17 september 2016: Luleå-LHC 4–0 (3–0, 0–0, 1–0)

LHC-laget: Högberg - G.carlsson, Näkyvä - Lundgren, P.Hansson - E-Larsson, Emil Kristensen Löjborg - A.Karlsson - Gallo, Fogström, S.Karlsson - Sylvegård, M.Olimb, Bergfors - Törnqvist, N.Persson, Little - Gordon, Roe, Lilja.

Så var matchen: Nyckelspelaren Garret Roe blev syndabock för LHC då han fick lämna isen redan efter tio minuters spel - efter en olycklig tackling på Johan Forsberg och ett efterföljande matchstraff. Luleå passade under Roes femminutersutvisning på att göra ett 2-0-mål och strax efter kom Anton Hedmans 3-0 (omdiskutera), som släckte mycket av LHC-hoppet den här premiärdagen uppe i norr.

Citatet: "Jag är besviken på mig själv att jag skadade laget och satte de andra killarna i det läge jag gjorde. Det känns inte alls bra." (Garret Roe)

undefined
Garret Roe fick matchstraff redan efter tio minuter i premiären 2016 mot Luleå.

Fler LHC-premiärer:
2015: LHC-Djurgården 3-2 efter förlängning.

2014: LHC-Djurgården 2-1.

2013: Luleå-LHC 5-1.

2012: Frölunda-LHC 1-2.

2011: AIK-LHC 1-5.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!