MHC:s trotjänare jubilerade med seger – efter ögondrama

Philip Dimtrén firade 400 matcher i Mjölby HC. Men det var nära att jubiléet inte blev av. "Jag sprang runt till varenda optiker i stan", sa Dimtrén efter segern mot Bäcken.

Philip Dimtrén, Mjölby HC

Philip Dimtrén, Mjölby HC

Foto: Peter Calén

Ishockey2023-03-15 22:02

Det slutade 5–4 efter viss dramatik och MHC har nu en ytterst viktig fajt mot obesegrade Alvesta på fredag.

– Precis såna matcher vi vill spela. Det ska bli grymt kul, sa Philip Dimtrén.

Ett rött öga skvallrade om dramatiken före match. 27-åringen jobbar som snickare och fick något i ögat under onsdagens arbetspass. 

– Det var hektiskt som tusan efter jobbet. Jag sprang runt till varenda optiker i stan och till slut fick jag bort det, sa Philip Dimtrén.

Väl på isen hyllades han för lång och trogen tjänst i MHC-tröjan. 400 matcher har det hunnit bli för forwarden som spelat i Mjölby sedan barnsben.

– Klart att man ibland tänkt på andra klubbar, jag var och provade i Växjö och LHC, men samtidigt hade vi ett bra lag här och jag valde att stanna. Nu tänker jag jobba stenhårt för att spela upp oss i ettan, sa Philip Dimtrén.

MHC-tränaren Björn Olsson:

– En exceptionell tävlingsmänniska, oavsett om det gäller träning eller match. Han missar inte en träning och idag kör han på som vanligt trots att han knappt såg på ena ögat. Det säger väl det mesta.

Kvalseriemötet mot Bäcken blev som vanligt mot just Bäcken – grinigt, småfult och tjafsigt. MHC rycktes med i det hafsiga spelet och hade svårt att ta kommandot över matchen. David Bremers viktiga 5–3 med bara 15 sekunder kvar av andra perioden var viktigt, och MHC kunde hålla i ledningen i tredje trots en Bäckenreducering.

– Heta känslor, ibland kanske på en nivå som inte är okej. Skönt att ingen blev skadad, sa Philip Dimtrén.   

MHC:s mål: David Bremer 2, Marcus Jacobsson, Emil Rooth och Edvin Lundqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!