MHC:s vändning: "Kämpade tillbaka matchen"

Mottagningen höll högsta klass. Avslutet likaså. "Jag trodde inte mina ögon när jag fick tag i pucken", sa Fredrik Johansson efter sitt matchvinnande mål mot Hanhals.

Fredrik Johansson blev matchvinnare för MHC mot Hanhals.

Fredrik Johansson blev matchvinnare för MHC mot Hanhals.

Foto: Claes Nilsson

Ishockey2022-04-15 18:55

Mjölby hockey vann med 3–2 och skickade Hanhals ur division 1. Samtidigt har man själv skaffat sig chansen att nå topp två i kvalserien via tre blytunga poäng i Pro Train arena. Två poäng skiljer fortsatt till Tyringe på andra plats med två omgångar kvar.

– Vi fick kämpa tillbaka matchen som så många gånger förr. Vi är ofta som starkast mot slutet men vi behöver jobba på att starta bättre, sa Fredrik Johansson.

Det fanns ärligt talat inte mycket som talade för MHC-poäng när Hanhals ledde med 2–1 och tiden bara rann undan i den tredje perioden. Men från ingenstans vispade Daniel Hjärtstrand in kvitteringen från nära håll. Och i numerärt underläge några minuter senare kom Fredrik Johansson direkt från båset och åkte sig fri. 

3–2.

– Pucken vobblade och jag sträckte ut klubban. Jag trodde inte mina ögon när jag fick tag i pucken. Jag blev så jäkla förvånad, sa Fredrik Johansson.

MHC har gjort det till en grej att vända på hockeymatcher den här säsongen och vinna utan att egentligen vara bäst. Hanhals dominerade stora delar av matchen men åkte ändå hem med noll poäng.

– Vi har en otroligt bra lagkänsla. Många lag i den här serien köper stjärnor, men vi är ett gäng som kommer från Mjölby och Linköping och som stöttar varandra. Vi spelare har mycket gemensamt, sa Fredrik Johansson.

Victor Jigmalm gjorde eftermiddagens första MHC-mål inför skrala 324 personer.

Nästa uppgift för MHC: Borås hemma på söndag.  

Tom Eriksson var pigg i MHC och låg bakom mycket.
Tom Eriksson var pigg i MHC och låg bakom mycket.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!