MHC tappar backen till Vita Hästen

I väntan på att Mjölby HC ska ta ett beslut om den "erbjudna" division 1-platsen så står det nu klart att MHC tappar 27-årige backen Victor Lindman – till Vita Hästen i division 3.

MHC:s Victor Lindman väljer spel i Vita Hästen.

MHC:s Victor Lindman väljer spel i Vita Hästen.

Foto: Peter Calén

Ishockey2023-07-19 09:22

– Det känns jäkligt roligt att vara med på återtåget, säger han. Alla jag har pratat med har bara gott att säga om laget och jag ser fram emot att spela för Vita Hästen igen, säger Lindman till Vita Hästens hemsida.

Backen har tidigare spelat för Hästen i både division 1 och allsvenskan.

+++

Mer MHC: Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef Magnus Mårtensson bekräftar nu för Sporten att MHC erbjudits en plats i HockeyEttan till hösten och att det handlar om Köpings plats i den västra ettan. Tackar Mjölby ja så väntar bland annat derbyn mot Tranås.

MHC skriver så här på hemsidan om klubbens tankegångar just nu:

"Det som händer nu är att Mjölby Hockey som förening noga undersöker olika typer av förutsättningar, för att kunna ge ett väl förankrat och väl genomarbetat svar. Det är naturligtvis på olika sätt attraktivt att spela i HockeyEttan, men det gäller att vara väl förberedd för att kunna hantera ett avancemang på ett bra sätt.

Den sportsliga delen med spelare, tränare och övrig stab måste vara redo. Klubben måste organisatoriskt sätt vara beredd på de krav som ställs och givetvis måste även den ekonomiska biten ha en realistisk plan.

Mjölby Hockey kommer så snart allt är klart gällande ett beslut att meddela detta, oavsett om det blir ett positivt eller negativt svar på frågan om att spela i HockeyEttan kommande säsong."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!