Målfest när Linköping krossade Växjö

Linköping hade inga problem med Växjö i J18 Regional syd herr i hockey, och vann borta med utklassningssiffrorna 7-1 (2-0, 2-0, 3-1).

Växjö Lakers HC förlorade mot Linköpings HC - NB

Ishockey2024-10-17 21:06

Resultatet betyder att serieledande Linköping tog fjärde segern i följd, och att Växjö samtidigt förlorade efter fyra segrar i rad.

I början av matchen var Linköping starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i slutet av perioden av Axel Bjurman och Oscar Holmertz. Linköping gjorde två mål i andra perioden och gick från 0-2 till 0-4, målen av Milton Carpenhammar och Loke Krantz. Linköping stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 0-4 till 0-7.

Vincent Bengtsson reducerade förvisso, men närmare än 1-7 kom inte Växjö. Linköping tog därmed en säker seger.

Oscar Holmertz gjorde ett mål för Linköping och spelade fram till två mål och Ture Holmér hade tre assists.

Båda lagen har nu fyra vinster och en förlust på de senaste fem matcherna, Växjö med 26-11 och Linköping med 35-8 i målskillnad.

Nästa motstånd för Linköping är HV 71. Lagen möts söndag 20 oktober 15.30 i Stångebro Ishall.