Magsjukan slog till – mot LHC

Linköpings HC tog inte bara två poäng med sig hem från Jönköping. Magsjuka följde också med.

Foto: Peter Jigerström

Ishockey2017-02-06 19:39

– Det var väl priset vi fick betala för att sno åt oss en seger därnere, säger tränaren Dan Tangnes.

Han skrattar.

Med tanke på veckans landslagsuppehåll var han beredd på att det skulle vara betydligt färre spelare än vanligt på plats på måndagsträningen i Saab arena. Men nu var det en ännu mindre skara.

Anledningen: hela fem spelare låg hemma mer eller mindre däckade i magsjuka.

Utöver Garrett Roe, som insjuknade redan före avresan i lördags, var det Marcus Högberg, Jacob Johansson, Anton Karlsson och Niklas Fogström.

Förklaringen misstänks vara att de drog på sig smittan i samband med senaste matchen (3–2 mot HV efter straffar). Redan då hade Jönköpingslaget fyra spelare borta på grund av magbekymmer och klubben har nu vidtagit åtgärder för att få stopp på smittspridningen. Enligt sajten Jnytt.se ska Kinnarps arena saneras och bland annat har det städats och spritats i omklädningsrum och gym i arenan. Smittskyddsläkaren Peter Iveroth säger till P4 Jönköping att det snabba sjukdomsförloppet tyder på att det handlar om vinterkräksjuka.

Dan Tangnes säger:

– Peppar, peppar, har vi klarat oss bra från liknande epidemier tidigare och ska man någon gång drabbas passar det ganska bra så här i början av ett uppehåll. Jag hoppas att alla är tillbaka snart.

Gör ni något speciellt för att skydda er?

– Det gäller att vara smarta och att de med känningar hellre är hemma en dag extra. Läkarna har bra koll på det här. Jag hoppas att det inte blir några samtal om fler som drabbats under kvällen.

Även LHC:s damlag mötte HV i Jönköping i helgen, men där har enligt uppgift alla klarat sig.

– Jag har inte hört något annat, inte än i alla fall, säger sportchefen Kim Martin Hasson till Jnytt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!