Linköpingstjejen kan lämna LHC: "Vill titta mig om"

Linköpingstjejen Jessica Adolfsson kan ha gjort sin sista match i LHC-tröjan för den här sejouren. "Jag vill absolut titta mig om", säger hon, men stänger inte heller dörren för LHC.

Arkivbild på LHC:s Jessica Adolfsson i landslagsmundering. Var hon spelar nästa säsong är inte bestämt ännu.

Arkivbild på LHC:s Jessica Adolfsson i landslagsmundering. Var hon spelar nästa säsong är inte bestämt ännu.

Foto: Johanna Lundberg

Ishockey2023-03-04 11:52

I sista kvartsfinalmatchen fick LHC klara sig utan backstjärnan Jessica Adolfsson. Efteråt berättade 24-åringen att det var på grund av känningar som hon drabbades av i sista grundseriematchen.

– Vi vet inte vad det är för typ av skada ännu. Just nu har jag för hög smärta för att kunna avgöra det, sa Jessica Adolfsson och utvecklade varför det inte blev något spel på fredagen:

– Det var så pass smärtsamt så att det skulle hämma mig ordentligt i min prestation idag. Det var helt enkelt inte värt att chansa. 

Hur var det att ta det beslutet inför en så viktig match?

– Jag sa att jag inte ville ta det beslutet. Jag lät min läkare ta beslutet. Han sa att det inte var värt det. 

Om Jessica Adolfsson spelar i Linköping även nästa säsong kan hon inte svara på i dagsläget.

– Jag vill absolut titta mig om. Se vad jag får för erbjudanden från andra klubbar. Var intresset finns och så vidare. Sedan tänker jag ta med allt i beräkningarna, känna vad hjärtat känner och så. Jag älskar Linköping. Det vet alla, tänkte jag säga. Det är min hemstad och jag älskar att spela hockey för Linköping. 

Tränaren Marion Allemoz summerade matchserien mot Brynäs med att LHC ändå gav topplaget en bra match hela vägen. 33-åringen kom till Linköping inför säsongen som assisterande tränare, men fick efter Simon Hedefalks avhopp ta över ansvaret som huvudtränare. Allemoz avslutade egna spelarkarriären för ett år sedan och kan nu summera sitt första år som tränare.

– Jag hoppade verkligen in i det här. Det känns som jag vuxit under säsongen, det har varit bra för mig. Jag lär mig mycket och ser fram mot nästa säsong, sa Allemoz.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!