LHC:s usla form håller i sig

Publiksiffran var riktigt dålig i Saab Arena. Linköping HC:s form inför slutspelet närmar sig också rekorddåliga nivåer.

ISHOCKEY2018-03-06 21:14

LHC går kräftgång i SHL, förlusten mot bottenlaget Rögle var lagets åttonde på de nio senaste matcherna. Och än värre är att laget har förtvivlat svårt att göra mål. Så till den milda grad att LHC-klacken White Lions i den tredje perioden låtsades att det blev hemmamål för att få jubla lite.

Det var inte särkilt många själar på ståplats, eller i hallen i stort. 4 509 må ha varit den officiella siffran, men jösses vad det ekade tomt i Saab arena den här kvällen.

LHC inledde trots allt hyfsat på hemmaplan och skapade bland annat ett par bra lägen i matchens första power play. Men det var Rögle som gjorde matchens första mål efter ett misstag i hemmalaget. För offensiva LHC-backar gav Ludvig Elvenes ett friläge och pang – 0–1. Och värre skulle det bli, i periodens sista sekund var det rörigt i LHC-zon och Ludvig Elvenes drog till igen. 0–2 bakom Jonas Gustavsson och missnöjet på läktaren var tydligt.

Folk buade, skrek och gestikulerade.

– Tungt och väldigt onödigt att släppa in det andra målet. Vi har pucken i anfallszonen med tio sekunder kvar. Vi måste se till vara ödmjuka och lojala. Kroppspråket och signalerna som vi skickar till varandra och publiken i det läge vi befinner oss i – det är viktigt och vad vi har pratat om i pausen, sa LHC-tränaren till Cmore efter den första perioden.

Bristen på mål har vuxit ut till ett otäckt monster för LHC den senaste tiden. I andra perioden blev det extra tydligt.

Kristian Näkyvä träffade ribban, Derek Roy fick öppet mål men sköt över. LHC skapade ytterligare ett par fina lägen i två raka power play, men pucken ville bara inte in. Den här gången heller.

Rögle fick sedan chansen att punktera matchen i spel fem mot tre, men LHC tajtade till försvarsspelet och hade sedan en rejäl press för reducering. Förgäves.

Hemmapressen fortsatte i den tredje perioden, men avsluten var smått desperata och skott kom från omöjliga vinklar. Justin Pogge i Röglemålet spelade bra, men hade god hjälp av sina utespelare. Och allt för tama hemmaskott. Henrik Törnqvist var riktigt nära, men hans skott träffade ribban.

Det var en hyfsat snabb match i Saab Arena, Rögle säkrade SHL-kontraktet och LHC . . . ja, på måndag börjar åttondelsfinalerna. Då vill det till en uppryckning modell större om det inte ska bli respass redan där.