LHC:s rekordtäta schema efter jul: "Många matcher"

Uppskjutna bortamötet med Brynäs spelas troligen 26 januari. Det betyder att LHC efter jul ska spela 20 matcher – på 43 dagar.

Bekymmersamt i LHC-båset.

Bekymmersamt i LHC-båset.

Foto: PETER HOLGERSSON/BILDBYRÅN

Ishockey2020-12-10 22:15

– Det blir många matcher, säger Niklas Persson, general managern, med ett leende.

En match återstår före juluppehållet, hemma mot Oskarshamn på tisdag, och efter avklarat julfirande väntar sedan rena rama rekordmatchandet för Linköping HC. 20 matcher på 43 dagar.  Tre eller fyra matcher i veckan sex veckor i sträck. Snacka om intensiv start på 2021.

Redan från början var det tänkt att det skulle bli intensivt, men diverse uppskjutna matcher på grund av coronautbrott i olika klubbar har gjort att det blivit ännu tajtare. Ni ser det själva i faktarutan här intill. Samtidigt är alla inställda på det med tanke på det extrema läget mitt i en pandemi. 

Det för LHC olyckliga i sammanhanget är att anfallsstjärnan Broc Little riskerar att missa mer eller mindre hela den så matchtäta perioden med tanke på nyckelbensfrakturen och förmodad comeback i slutet av januari.

Bortamatchen mot Brynäs, som skulle ha spelats på lördag, men som nu skjutits upp på grund av konstaterad smitta i Gävlelaget, planeras att spelas 26 januari.

– Det är inte helt hundra ännu, men det är ett bra datum för båda lagen, säger Niklas Persson.

Fakta

LHC-matcher efter jul och till nästa landslagsuppehåll:

December: 26 Frölunda b, 28 Djurgården h, 30 Färjestad b. 

Januari: 2 Luleå b, 4 Malmö h, 6 Örebro h, 7 Brynäs h, 9 Rögle b, 12 Luleå b, 14 Leksand h, 16 Oskarshamn h, 19 Frölunda b, 21 Örebro b, 23 HV h, 26 Brynäs b, 28 Skellefteå b, 30 Malmö h. 

Februari: 2 Växjö h, 4 Malmö b, 6 Färjestad h. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!