LHC:s publikfavorit klar för testspel hos rivalklubben

Han fick inte vara kvar i LHC, men nu kan Anton Karlsson bli kvar i SHL. I Färjestad. "En fin möjlighet för mig", säger han.

Anton Karlsson.

Anton Karlsson.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2021-08-17 11:22

Efter en tuff sejour i HV 71 värvades Anton Karlsson i vintras tillbaka till Linköping – och var med sin uppoffrande spelstil med om att rädda klubben kvar i högsta serien. Det var ingen hemlighet att han gärna ville vara kvar, men med andra backvärvningar ansåg inte LHC att det fanns någon plats för publikfavoriten.

Sedan dess har 28-åringen varit klubblös, det har ryktats om en ny sväng till Nordamerika – men nu är det klart att han under närmaste månaden får chansen att visa upp sig i guldsatsande Färjestad.

Det meddelar klubben på sin webbplats.

– Jättekul att det gick att lösa. Det blir en fin möjlighet för mig att få träna med ett bra gäng och visa vad jag kan. Jag känner de flesta killar från sarghörnet, säger Karlsson till hemsidan.

– Vi har tittat på Anton förut. Passar bra att han kommer in just nu då vi har lite skavanker. Matcherna kommer tätare framöver och det är bra att ha en extra kille att tillgå. Rent ekonomiskt belastar det oss inte alls skulle jag vilja säga, säger Peter Jakobsson, general managern.

Färjestad har bland andra Jens Westin borta på backsidan och testkontraktet med sträcker sig till 10 september, dagen före SHL-premiären.

– Sedan får vi se var det tar vägen. Gör han det bra under den här perioden så kan det ju vara så att någon vill skriva kontrakt med honom, vilket lika gärna kan vara vi, säger Jakobsson.

Ytterligare en försvarare med mångårigt förflutet i LHC återfinns i Färjestad: Adam Ginning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!