Galen matchvecka efter smittan: "Inte optimalt"

LHC återgår till träning efter smittspridningen i laget och gör sig redo för en proppfylld matchvecka i SDHL innan OS-uppehållet.

LHC:s SDHL-lag återgår till träning.

LHC:s SDHL-lag återgår till träning.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2022-01-10 17:00

Efter att verksamheten pausades, som konsekvens av smittspridning i laget, ska LHC:s SDHL-lag återgå till träning under måndagen. 

– Vi ska kolla hur gruppen svarar på träningen och så får vi ta en dag i taget, säger LHC-tränaren Thomas Pettersen.

Under förra veckan var det ett tiotal spelare som testat positivt för covid-19 med lindriga symptom. Nu återgår majoriteten till träning. Spelarna som får träna igen är, utöver de som testat negativt, de som genomgått karantän om minst sju dagar, med de sista 48 timmarna symtomfria. 

– Det är bara två stycken tror jag som inte kommer träna idag.

Nästa match är schemalagd först nästa måndag. Mot Brynäs som också hade bekräftade fall av covid-19 i förra veckan.

– Vi är redo för att spela. Det har ju varit lite smittspridning där också. Så vi får helt enkelt kolla läget och se hur det går. 

Och det ser ut att bli en hektisk vecka innan OS-uppehållet. Veckan som inleds med matchen mot Brynäs har ytterligare tre matcher inplanerade (Leksand på onsdagen, Brynäs på fredagen och Leksand på lördagen).

– Det är inte optimalt, men det är så det är i dessa tider, säger Thomas Pettersen.

För att få ihop spelschemat, med uppskjutna matcher, berättar Thomas Pettersen att det kan bli aktuellt att flytta in matcher under OS-uppehållet. 

– Det kan bli så att vi får spela en till två matcher i starten av OS-breaket och då saknar vi fem spelare. Vi får se hur vi ska lösa det så att det blir sportsligt rättvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!