LHC-tränaren: "Som en jordfräs"

LHC-tränaren Dan Tangnes hyllade sina unga spelare efter segern mot Västerås.

LINKÖPING 20140223
Linköpings HC (LHC) J20-Modo i Stångebrohallen.
Bilden: Nr 22 Vilmos Gallo.
Bild Jeppe Gustafsson

LINKÖPING 20140223 Linköpings HC (LHC) J20-Modo i Stångebrohallen. Bilden: Nr 22 Vilmos Gallo. Bild Jeppe Gustafsson

Foto: Jeppe Gustafsson

ISHOCKEY2015-08-25 18:30

- Bra för killarna att få vara med och känna på det. Många av dem kommer att få spela under säsongen också, sa Tangnes efter 2-1-segern mot det allsvenska topplaget.

Tre ordinarie centrar – Niklas Persson, Garrett Roe och Niklas Fogström – saknades ("om det varit SHL eller CHL hade alla spelat", sa Tangnes), vilket bland annat öppnade för Fredric Anderssons efterlängtade comeback.

Dessutom gavs flera spelare från juniorlaget chansen. Simon Hellholm tackade för förtroendet genom att göra mål och inte minst en annan forward, Vilmos Gallo, gjorde ett piggt intryck.

19-åringen, född i Ungern, var aggressiv och inblandad i rätt mycket.

– Han är rolig att se. Som en jordfräs på isen. Full fart i varje situation och mycket start och stopp. Det märks att det inte är bandy som är nationalsporten i Ungern, sa Dan Tangnes.

Han skrattade efter fjärde vinsten av fyra möjlioga under försäsongen.

Efter en jämn första period tog LHC över helt i den andra med högre fart och bättre struktur. Det gav dubbla mål av två spelare födda 1997 (Gabriel Carlsson och ovannämnde Hellholm) och utan LHC-bekantingen Jonas Fransson i Västeråsmålet hade det blivit några till.

I tredje perioden sänkte SHL-laget tempot samtidigt som hemmalaget vaknade till igen. NHL-meriterade Jeremy Williams reducerade i numerärt överläge och mot slutet gavs Västerås chansen att spela sex mot tre (!) efter onödiga utvisningar för gästerna.

Det var nära, men LHC höll välförtjänt undan.

– Bra med en seger till. Det bygger trygghet och självförtroende. Oavsett vad vi tränare brukar säga så här års är det så klart bra att vinna, sa Tangnes.

Efter bara en mer eller mindre full träning med laget fick Fredric Andersson göra comeback efter vårens ljumskoperation.

- Skönt att vara tillbaka. Det har varit segt att vänta, sa LHC-centern belåtet.

Hur kändes det?

– Det kändes lite i början, men ingen riktig smärta. Med tanke på att jag knappt ens spelat tvåmål på träningarna i sommar får jag vara nöjd. Skönt att få en match i benen om det nu blir spel mot Helsingfors på söndag, sa han i bussen på väg hem till Linköping.

 – Allt har läkt som det ska, enligt läkarna. Tydligen blir inte alla hundraprocentigt bra, men det är inget som ska hindra mig från spel.

Dina intryck av matchen?

– Vi höjde tempot i andra perioden och gjorde det bra. Vi får ta med oss det. Det är så vi vill spela hela tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!