LHC-tränaren efter Littles skada: "Borta ett bra tag"

Här är första beskedet efter skadan på LHC-stjärnan Broc Little. "Han kommer inte att spela på ett bra tag", säger Klas Östman, tränaren.

Broc Little haltar ut i Scandinavium i lördags.

Broc Little haltar ut i Scandinavium i lördags.

Foto: Michael Erichsen

Ishockey2022-11-28 12:29

Det var en svart lördag för Linköping HC i SHL-hockeyn.

Stryk (1–3) i bortamötet med Frölunda var en sak, men frågan är om det inte var ännu värre att skyttekungen Broc Little tvingades utgå efter en tackling av Andreas Borgman.

Dagarna efter var det fortsatt inget tydligt besked hur allvarlig knäskada som Little har drabbats av, men det är ingen vågad gissning att det som tidigast kan bli aktuellt med spel till omstarten på annandag jul. 34-åringen undersöktes vidare under måndagen och ska göra en magnetkameraundersökning senare i veckan.

– Vi vet inte mer nu än det vi visste igår (söndag). Men kommer inte att spela på ett tag. Ett bra tag, säger Klas Östman efter måndagspasset.

Vilket innebär? Inte före jul i alla fall?

– Det vet vi inte. Men vi räknar inte med honom den här veckan i alla fall. Till att börja med.

Klas Östman hymlar inte om att det är ett blytungt tapp att tvingas klara sig utan amerikanen som trots färre matcher redan toppar både den interna mål- och poängligan.

– Hur vi ersätter honom? Det går inte. Om inte du har en diamantsponsor som kan hjälpa oss. Nej, Broc har varit en av våra absolut bästa spelare och har egenskaper som få har. Det är inte så att vi kan stoppa in någon annan spelare som gör samma sak. Vi får fundera lite över hur vi ska formera oss.

Har du sett smällen i efterhand?

– Ja. Om du satsar så hårt får du också ta ansvar för att du träffar bra. Det gjorde han (Borgman) inte och då fick han avstängning och böter. Så det var väl bra.

Någon kommentar till reaktionen från Frölunda och tränaren Roger Rönnberg? Nu har avstängningen överklagats.

– Det kan dom väl få göra om dom vill. Jag hörde att Rönnberg tycker att sådana situationer uppstår fyra–fem gånger per match. Det ska bli kul att följa deras matcher framöver. Jag ska titta noga.

Av träningen att döma blir det några nya formationer till hemmamötet med Örebro på tisdagskvällen. Christoffer Ehn tar Littles plats i en tänkt toppkedja med Markus Ljungh och Ty Rattie. Därmed splittras också på linan med Ljungh, Rattie och Sebastian Strandberg, som inte fått det att stämma.

– Det har inte riktigt funkat som vi vill. Jag tyckte att de började bra mot Växjö, men sedan har de inte fått det att gnistra och när Broc försvann blev det naturligt att göra en förändring, säger Klas Östman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!