LHC-talangen som tippas gå högt i nattens NHL-draft

Daniel Ljungman har inte fysiken på sin sida. Än. Istället är det spelsinnet som fått NHL-klubbarna att ha ögonen på honom.

Daniel Ljungman är en av LHC-spelarna som förväntas gå i draften.

Daniel Ljungman är en av LHC-spelarna som förväntas gå i draften.

Foto: Rebecca Candevi

Ishockey2020-10-06 16:30

Natten till onsdag börjar NHL-draften där flera LHC-spelare är aktuella. Målvakten Hugo Ollas samt forwarderna Elliot Ekmark och Daniel Ljungman är tre som tippas gå i draften och som lär sitta uppe spända och väntan på besked. Dessutom är backen Albert Lyckåsen, född i juli 2001 och som är utlånad till allsvenska Vita Hästen, också med på agendan. 

– Daniel Ljungman är absolut hetast. Han har varit bra nu med. Tyvärr har Elliot (Ekmark) varit skadad på slutet. Det har också varit svårt för scouterna då de inte fått vara på plats och kolla så mycket, då gäller det för spelarna att leverera när de är det. Ljungman har varit med i A-laget, har stuckit ut med mycket mål och har en vass spets. Sen har han varit bra när han varit med landslaget, säger LHC:s J20-tränare Andreas Melin. 

Något som gör att Daniel Ljungman sticker ut är att han ligger lite efter i utvecklingen fysiskt. Istället är han mogen i sitt spel och med ett bra skott och ett starkt spelsinne lyckas han ändå hitta vägar för att leverera på en hög nivå. I säsongsinledningen i den nationella J20-serien har han gjort tio mål och fyra assist på nio matcher. 

– Jag har varit lite sen med styrkan men jag tror att jag kommer ta ikapp det. Man får hitta andra sätt att lösa situationerna när man möter starkare spelare. Det har egentligen gynnat mig mer positivt då man får vara lite smartare, säger Daniel Ljungman själv när Sporten når honom över telefon.

Har du något lag eller någon plats du helst skulle vilja bli draftad av? 

– Nej, jag har inget speciellt lag. Jag skulle bara bli glad om jag blev draftad överhuvudtaget, säger Ljungman. 

Om man tittar mer i närtid. Vad har du för målsättningar den här säsongen? 

– Man vill såklart vara med mer i A-laget men sen också få spela mycket i J20. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!