LHC-stjärnan skadad: "Kommer inte spela"

I kvartsfinal två mellan LHC och Djurgården saknades Nick Sörensen på isen i slutet av matchen. Nu är det klart att han inte kommer spela näst match på Hovet.

Foto: Jeppe Gustafsson/TT

ishockey2018-03-21 15:13

– Han kommer inte att spela i morgon, säger LHC:s tränare Dan Tangnes bestämt.

Vet ni hur länge han blir borta?

– Vi vet definitivt att han blir borta i morgon och sedan får vi ta det match för match, säger Tangnes.

Förutom Sörensen på skadelistan var även Emil Sylvegård sjuk under den senaste matchen. Han är fortfarande ett frågetecken inför torsdagen.

– Vi kommer att ta ett beslut om honom i morgon, säger Tangnes.

Dan Tangnes var lättad men trött efter gårdagens seger, som avgjordes efter 108 minuter och 38 sekunders speltid.

– Känslan var bra när jag vaknade i morse – lite tröttare än vanligt bara. Det hade varit betydligt tyngre om man vaknat upp med en förlust. Men nu är det kvitterat.

Hur viktigt var det mentalt med en seger?

– Vi kan inte sticka under stolen med att det var en viktig seger mentalt, även fast man inte vill vara hög eller låg. Men det är enklare att fylla på med energi efter en vinst i period sex då man fått fira tillsammans efteråt. Det är en stor skillnad. Nu gäller det att lägga det bakom sig och se till att vi kan komma ut bra och sno matchen på Hovet.

Hur laddar ni om efter den långa matchen?

– Vi har inte tränat i dag. Istället har vi haft extra resurser med massage och annat för att hjälpa killarna återhämta sig. De flesta har varit nere i ishallen och kört ett lättare pass. Men imorgon är det vanlig matchrutin.

Vad behöver ni tänka på inför matchen imorgon?

– Det finns alltid saker vi kan göra bättre vare sig vi vinner eller förlorar. Vi gjorde en okej första period men utan den trafiken jag vill att vi ska ha framför mål. Sedan är jag besviken på vår andra period då vi blir ganska små. Jag tycker att vi lyfte oss i tredje perioden och spelade med en större beslutsamhet. Passningsspelet generellt tycker jag var bra. Men vi måste vinna kampmomenten i tekningarna och framför mål. Det gäller att vi ger allt i åkningar om lösa puckar och vi borde steppat upp lite till. Vi ska vara snabba och rejäla i våra beslut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!