LHC spräckte sviten i Timrå

Det tog nästan precis två år. Sen var LHC ett vinnande lag i Eon Arena i Timrå igen.

Ishockey2012-10-13 19:34

ELITSERIEN

Timrå IK 1

Linköping HC 3

- Skönt att få slut snacket om att vi inte kan vinna här uppe, säger målvakten Christian Engstrand. Nu har vi visat att det faktiskt går.

Senaste gången man vann uppe i Timrå var 18/10 2010. Då med 4-2 och målskyttar var Patrik Zackrisson, Andreas Molinder, Erik Andersson och Erik Lindhagen.

Nu, nästan precis två år senare, blev det 3-1. Målskyttar nu Andreas Jämtin, Simon Hjalmarsson och Christopher Fish.

"Laginsats"

- En gedigen laginsats, bra kämpat av killarna och bra effektivitet när lägena kom. En riktigt skön seger, menar Engstrand.

Och där bakom storspelade han. När det som mest behövdes. Inte minst i sista perioden då LHC tappade nästan allt anfallsspel (bara två skott på mål) och Timrå trummade på för att komma närmare.

Men några mål på de tio skotten blev det inte.

- Fantastiskt jobb av alla grabbar framför mig. De fick ta sina avslut från kanterna och backarna städade undan bra så att jag fick se nästan alla skott som kom också.

Hyllar andra

Trots eget storspel och en räddningsprocent på drygt 93 i de matcher han stått märks det tydligt att Christian Engstrand inte vill ta åt sig för mycket av äran. Han delar hellre med sig.

- Jo, visst, det har gått bra för egen del. Men utan bra backar kan inte jag spela bra, så enkelt är det. Och jag tycker att vi har hittat en bra kommunikation oss emellan så att, precis som jag sa, motståndarna får ta de mesta av sina skott utifrån kanterna. Och därifrån ska jag ta dom.

Bara tre insläppta mål på de senaste två matcherna?

- Ja, det tyder väl ändå på att vi har ett ganska bra försvarsspel. Kan vi hålla det på den nivån så blir vi inte lätta att slå.

I lördags släppte man bara ett mål, i box play, till 1-3.

- Det var inte mycket att göra åt. De spelade förbi oss snyggt där.

Efter segern väntade en lång resa för Engstrand och övriga i LHC. 7 timmar i buss innan man var hemma i Linköping igen.

- Det är segt, men betydligt lättare med tre poäng i bagaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!