LHC-sportchefen: "Det har fått för stora proportioner"

Mycket snack om LHC:s nya sätt att spela. För mycket, om du frågar sportchefen Peter Jakobsson. "Det finns fortfarande 3 000 andra saker som vi måste göra", säger han.

Peter Jakobsson ser fram emot seriestart.

Peter Jakobsson ser fram emot seriestart.

Foto: Jonas Bäckström Thurgren

Ishockey2022-08-28 09:00

Bara tre veckor till nedsläpp i SHL-hockeyn för Linköping HC som så här långt under sommaren inte vunnit en enda match.

Senast: 1–5 mot Frölunda efter en tafflig insats.

Som en förklaring nämns ofta ett delvis nytt sätt att spela med mer av kreativitet och eget puckinnehav.

Men Peter Jakobsson köper inte riktigt det snacket.

Han säger:

– Klas (Östman, tränaren) har sagt det tidigare och för att resultatet ska bli bättre behöver vi göra något annorlunda. Nu har vi uppgraderat laget och vill spela mer med pucken, men jag kan känna att det har fått för stora proportioner. Så stor skillnad är det inte och fortfarande måste vi göra alla andra 3 000 saker som gjorts tidigare på isen.

– Det jobbet behöver göras grundligare och det tror jag att alla är överens om, säger Peter Jakobsson.

Orolig?

– Självklart vill man vinna matcher även nu, men orolig är jag inte. Det var ett steg tillbaka mot Frölunda, men annars har vi tagit kliv framåt under sommaren. Jag ser fram emot att börja spela om poäng, men det känns också bra att vi har mer tid för att rätta till diverse saker innan dess.

Ett nytt läger väntar i nästa vecka. Efter tisdagsträningen i Saab arena styrs bussen till Västervik för några dagar och kvällar med träningar, teorimöten och match i Oskarshamn på onsdag. 

Mattias Hävelid och Filip Bystedt återvänder från juniorlandslagsuppdrag och utöver Broc Little, som ansluter i oktober, ska alla spelare finnas med till Småland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!