LHC-profilen: "Jag skulle älska att komma tillbaka"

Det var inte aktuellt med en fortsättning i Linköping för Sam Lofquist. Men kanske senare. "Jag skulle älska att komma tillbaka någon gång", säger han.

Sam Lofquist.

Sam Lofquist.

Foto: Peter Jigerstrom

Ishockey2020-06-11 20:00

Svenskamerikanske backen kom till LHC i vintras – och blev snabbt något av en publikfavorit i Saab arena. Men det var tydligt att han i första hand ville vidare till KHL, samtidigt som LHC tidigt gjorde klart med Filip Berglund och Petteri Nikkilä som nya backar.

Nu går Sam Lofquist hemma i Minneapolis och funderar över framtiden.

– Det känns som om allt är galet med viruset. Det är svårt för mig att säga något om nästa säsong just nu. När mycket är satt på paus får man ägna tiden till att arbeta med att bli bättre som spelare och person, säger han till Sporten.

Han hymlar inte om att siktet är inställt på att göra ett nytt försök i Ryssland, men bekräftar att det också finns intresse från Sverige. I tider som dessa kan det ta längre tid än vanligt att få något klart.

– Varje gång du är utan kontrakt så har du en plan för vad du vill. Både KHL och SHL är intressanta om det finns något lag som verkligen vill ha mig, säger Sam Lofquist.

Han svarade för en bra debutsäsong i Linköping och poängmässigt blev det 16 poäng på 33 matcher. Efter hemflytten direkt efter avslutad säsong har han inte själv haft någon kontakt med klubben, men utesluter inte en framtida återkomst.

– Om tillfället är rätt skulle jag älska att komma tillbaka. Jag gillar verkligen Linköping, säger Sam Lofquist.

Under våren har han, efter tips från LHC-tränaren Bert Robertsson, gjort en näsoperation för att förbättra andningen, vilket han nyligen berättade om på hockeynews.se.

– Jag vände mig till en specialist och hon hittade ganska snabbt att jag bara kan andas tio procent av min förmåga genom näsan. Så nu har jag genomgått en operation där de flyttat en ben i näsan så att jag kan andas till hundra procent av min förmåga. Jag upplever redan bättre resultat, säger han till sajten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!