LHC-produkten tar omvägen via Mjölby: "Kan utvecklas"

Linköping HC fanns i tankarna – men William Nestun får ta en omväg till proffsdrömmen via Mjölby HC. "Det är inget jag surar över, i MHC kan jag utvecklas", säger han.

William Nestun bestämde sig snabbt för Mjölby HC. "Här kan jag utvecklas och ta nästa steg", säger 20-åringen.

William Nestun bestämde sig snabbt för Mjölby HC. "Här kan jag utvecklas och ta nästa steg", säger 20-åringen.

Foto: Claes Nilsson

Ishockey2024-06-02 15:00

Linköpingskillen gjorde 28 poäng på 51 matcher med LHC:s J20-lag den gångna säsongen – men någon chans i A-laget dök aldrig upp.

– Det är klart att spel med LHC låg lite i bakhuvudet, det ska erkännas. Det skulle vara coolt att spela med LHC i SHL någon dag. Men det är inget jag går och surar över nu, säger William Nestun.

Mjölbytränaren Jens Brändström var snabb att höra av sig i våras och förklarade klubbens filosofi. Från att med nöd och näppe hängt kvar i hockeyettan den gångna säsongen vill MHC nu ta nästa steg och etablera sig i serien.

– Jag snackade med några andra klubbar, men Mjölby var mest intresserat och det kändes som det bästa alternativet för mig att utvecklas. Att det är nära Linköping är ett plus i kanten, säger William Nestun.

Var det givet för dig att fortsätta satsa?

– Absolut. Jag älskar hockey och vill ut i proffslivet.

William Nestun beskriver sig själv som en powerforward som gillar att gå in i dueller, att vinna puckar och att skjuta. Det får gärna vara lite "grisigt" framför mål.

Vad vill du utveckla?

– Redan förra säsongen tyckte jag att jag blev jämnare i spelet, det ska jag fortsätta förbättra. Sen vill jag komma till fler farliga lägen och skjuta mer.

Känner du av någon press nu när du kommer till en ny klubb?

– Mest från mig själv i så fall. Jag vill verkligen vara med och bidra.

Vid den här tiden ifjol var Mjölby HC fortfarande ett division 2-lag. Den lediga platsen i hockeyettan dök inte upp förrän i slutet på juli månad och sportchefen Anders Tingman medger att läget är mycket lugnare den här försäsongen.

– I år kanske man kan få lite semester, säger Tingman med ett leende.

Truppen är klar så när som på en center som ska in.

– Vi kan vänta ganska länge på att rätt spelare dyker upp. Vi har några uppslag vi jobbar med men känner ingen panik, säger Anders Tingman.

Hur ser du på laget nu jämfört med förra säsongen?

– Vi är bättre, framför allt på backsidan som var tunn förra säsongen.

MHC spelar sex träningsmatcher inför seriestarten, varav två mot östgötarivalen Vita Hästen. Första matchen blir mot just Hästen i Himmelstalundshallen den 21 augusti.

Laget tränar gemensamt fram till midsommar innan några veckors semester och träning med eget ansvar tar vid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!