LHC överraskade – bröt Malmös svit

God fortsättning? Jo, för Linköping HC som överraskade och bröt Malmös långa segersvit på hemmaplan. Matchvinnare: Andrew Gordon.

ishockey2018-12-26 14:22

Ledning med 2–1, sen kvittering till 2–2 – men i förlängningen avgjorde Andrew Gordon när han satte 3–2. Det gav två tunga LHC-poäng och en skön nystart efter julfirandet.

Det var en minst sagt händelserik inledning, med utvisning för Dan Pettersson efter 21 sekunder, några lägen för Malmö – och så 0–1 efter mål av Jimmy Andersson efter bara en dryg minut. Andrew Gordon stod för läckra framspelningen i numerärt underläge.

Ytterligare några utvisningar kunde ha ställt det för LHC, men faktum är att Filip Karlsson hade den allra hetaste chansen i övrigt när han åkte sig fri och var ytterst nära att sätta pucken förbi Christopher Nilstorp.

Kvitteringen kom knappa sju minuter in på andra perioden. Så långt hade Jonas Gustavsson svarat för flera vassa parader i LHC-målet, men när försvaret hamnade fel och Tobias Ekberg fick avancera fritt var det 1–1.

Hemmalaget kändes fortsatt hetast efter det, men LHC avslutade starkare i perioden och fick också utdelning när Adam Brodecki starkt tog sig in på mål och lyfte upp pucken i nättaket. Det betydde ledning som höll sig 14.16 in i tredje perioden. Gustavsson var alldeles utmärkt fram till dess, men fick i det läget inte ordning på pucken och Frederik Storm petade in kvitteringen i öppet mål.

Det var inte oförtjänt, men inte desto mindre bittert för LHC, som slet hårt med bara fem backar i slutperioden och var på väg mot att hålla undan. Mer än så blev det inte under ordinarie tid, vilket betydde förlängning där gästerna till att börja med klarade av en och en halv minut i numerärt underläge.

Med Broc Little på väg ut på isen frispelades Andrew Gordon av James Wright (stark comeback!) och satte avgörande 3–2.

Malmös första förlust på hemmaplan efter nio raka vinster.