Beskedet: Tidigare LHC-målvakten får lämna Ottawa

Här är beskedet som kanske får alla LHC-fans att drömma lite extra till helgen. Den tidigare LHC-målvaken Marcus Högberg får inget förlängt kontrakt med NHL-klubben Ottawa Senators.

Marcus Högberg i Ottawas mål.

Marcus Högberg i Ottawas mål.

Foto: MARC DESROSIERS/USA TODAY Sports/Bildbyrån

Ishockey2021-05-14 21:24

Det har varit en rörig säsong för Ottawa Senators med fem olika målvakter som spelat åtta matcher eller fler. En av dessa får nu lämna klubben – och det blev den tidigare LHC-målvakten Marcus Högberg. Sedan han lämnade Linköpingsklubben 2016/2017 har han haft en skakig resa på andra sidan Atlanten. De två första säsongerna blev han kastad mellan AHL och farmarligans farmarliga ECHL – innan han fick chansen i NHL. De senaste två säsongerna har han dock tampats om platserna i NHL på riktigt. Men under säsongen som gått har varken Ottawa eller Högberg fått ett lyft. Han slutade med en räddningsprocent på 87.6 i NHL – vilket var lägst av alla målvakter.

På fredagen meddelade Ottawas general manager Pierre Dorion att 26-åringen inte kommer att erbjudas ett nytt kontrakt. I och med beskedet blir han free agent i NHL till sommaren.

Sporten tog kontakt med agenten Walter Olsson med frågor om hur läget ser ut för Högberg, om han vill hem till Sverige och om LHC eventuellt skulle kunna vara ett alternativ. 

Svaret: "Jag kan inte kommentera något alls i nuläget, tyvärr". 

Angående ett eventuellt intresse från Linköping HC:s sida säger SHL-lagets general manager Niklas Persson: 

– Inga kommentarer. Vi försöker såklart ha en så bra kontakt som möjligt med alla före detta LHC-spelare som är intressanta för framtiden. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!