LHC-lånet spelar på hemmais

Två norrmän borta ur LHC-truppen på landslagsuppdrag. Då kallades en tredje in från samarbetsklubben Västervik, Jörgen Karterud.

Foto:

Ishockey2016-08-30 09:30

22-åringen från Oslo mäter 194 centimeter i strumplästen. Med skridskor och hjälm är han runt två meter jämnt. Trög och orörlig? Nja, inte enligt LHC-tränaren Dan Tangnes som ändå vill avvakta lite med en fullskalig bedömning av den norske forwarden.

– Jag vill vänta lite med att ge ett omdöme där. Ska du göra det efter bara en match blir det mest artighetsfraser och det känns inte rättvist. Men det är en jättespännande spelare. Han har bra attityd och trots att han är 1,94 åker han skridskor som om han vore 1,75, säger Tangnes.

Karterud själv flinar när han får höra vad Tangnes sagt.

– Jag försöker åka mycket skridskor och komma med fart. Det är inte så lätt att åka skridskor när man är så lång som jag är, men jag försöker göra mitt bästa, säger han.

Han var med i det LHC-lag som stod för säsongens hittills bästa insats i CHL-vinsten mot JYP i söndags.

– Jag tycker det gick rätt bra. Det är lite skillnad på tempot, men då gäller det att tänka snabbt och åka mycket skridskor så går det bra, säger han.

Ifjol spelade han i norska Vålerenga där han öste in poäng (20+20). Gästspelet i Linköping är egentligen menat att bara vara tillfälligt.

– Tanken är att jag ska vara i Västervik och köra på. Jag tror det blir ett roligt år, att få visa upp sig även i allsvenskan. Det är lite skillnad mellan allsvenskan och norska ligan också. Jag tror det är bra för min utveckling att börja där i Västervik, få mycket speltid och komma in i det svenska spelsystemet. Det ser jag fram emot, säger han.

Men redan under tisdagkvällen får han spela i Västervik igen – men i LHC-tröja när klubben möter Växjö i en träningsmatch.

– Jag tror det kommer gå ännu fortare mot Växjö. Det gäller att ladda batterierna för att vara redo, säger Jörgen Karterud.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!