LHC-jublet som kom av sig

En LHC-poäng mot Malmö borde ha varit tre.

ISHOCKEY2015-11-19 21:51

– Det känns som om vi skänkte bort det här i tredje perioden. Inte alls bra, sa Henrik Törnqvist.

Ledning med 2–0 efter två perioder – men Linköpings HC slarvade bort överläget och fick nöja sig med en poäng i hemmamötet med bottenlaget Malmö sedan Jens Olsson avgjort till 2–3 i straffläggningen.

Bittert för LHC, som dessutom drabbades av ett nytt skadeavbräck när viktige Nichlas Hardt tvingades utgå redan i mitten av första perioden. Efter att ha varit inne och vänt på isen efter ett byte gick han av och tog sig in i omklädningsrummet. Enligt de första uppgifterna drabbades danske forwarden ev en ledbandsskada i ena knäet.

LHC hade före nedsläpp åtta raka hemmavinster mot Malmö, men nu bröts den sviten.

Det såg annars länge ut som om om Motala skulle visa vägen till en ny trepoängare mot skånskt motstånd. Henrik Törnqvist, 19, och Anton Blomberg, 20, svarade för två snabba mål i andra perioden.

– Vi unga måste avlasta de andra gubbarna ibland. Alltid bra för självförtroendet att få göra mål. Bara att hoppas att det håller i sig, sa Törnqvist.

Forwarden, som svarade för säsongens första fullträff mot Modo häromsistens, fördubblade sin egen målskörd när han efter starkt förarbete av Vilmos Gallo och Sebastian Karlsson satte pucken förbi Jonas Gunnarsson.

– Riktigt skönt. Men nu känns det inte alls lika bra. Jag tyckte att vi hade koll i två perioder, sa juniorlandslagsforwarden.

Henrik Törnqvist prickade tidigt stolpen och sedan hände inte särskilt mycket framåt förrän en bit in i andra perioden.

Då hände å andra sidan desto mer under 43 lyckosekunder för LHC, som dessförinnan hade 112 mållösa minuter på hemmaplan. Anton Blomberg spräckte nollan med en styrning på Anton Karlssons skott och ovannämnde Törnqvist utökade.

Doldisarna i tredje- och fjärdekedjan gjorde sitt när de mer etablerade namnen var alldeles för ineffektiva och de som skulle dra laget gjorde allt annat än det..

2–0 kändes som en trygg ledning, men i stället för att spela stabilt på resultatet inledde LHC tredje perioden med att spela alldeles för slappt och nonchalant. Malmö tilläts reducera genom Björn Svensson och även kvittera. Nils Andersson sköt och Marcus Högberg släppte på tok för billigt in pucken över axeln.

2–0 blev 2–2 och sedermera 2–3 sedan i tur och ordning Broc Little, Andrew Gordon, Garrett Roe och Nick Sörensen missat sina straffar.